2002-1

Expositie Begin 2002

Schoenlepels van alle tijden

De heer Martien Tuithof uit Schagerbrug is een verwoed verzamelaar van schoenlepels. Zijn collectie omvat zo’n 1300 verschillende exemplaren waarvan een ruime selectie is te bekijken in het Zijper Museum. De oudste exemplaren in zijn indrukwekkende verzameling zijn van koehoorn en van ijzer/metaal. Ze dateren van zeker (ver) vóór 1900.
Landen van herkomst: Nederland, belgië, Frankrijk, Spanje, Duitsland, verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Noorwegen, Denemarken, Polen, Italië, verenigde Staten, canada, Thailand, Indonesië, Japan en China.

Deze tentoonstelling startte tijdens de kerstdagen van 2001 en eindigde 10 maart 2002.