2004-1

Expositie 2004-1:

Het Geheugen van Zijpe

In deze expositie wordt een door Frank van Loo en Gerard van Nes gekozen selectie van 4065 foto’s van de (pers)fotografen Willem en Lubèrt Niestadt getoond. Sinds begin maart 2004 zijn de gekozen foto’s ook te bewonderen op de website “Het Geheugen van Nederland” van de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

De expositie laat 50 vergrotingen van de Niestadt-foto’s over de Zijpe zien die zijn geselecteerd  voor het Geheugen van Nederland. Op de twee publiekscomputers in het museum zijn daarnaast alle bijna 81.000 Niestadt-foto’s te bekijken.

Op de pagina ‘Niestadt in Geheugen van Nederland’ is informatie te vinden over de  deelname (met de Niestadt-selectie) van het Zijper Museum aan het Geheugen van Nederland.

Deze expositie vindt plaats van 10 maart 2004 tot eind 2004.