Corina Rens schenkt boekwerk over haar familie

Liefst tweeëntwintig jaar is Corina Rens – geboren en getogen in de Zijpe – bezig geweest met het onderzoek naar de wortels van haar familie van vaders kant. Het onderzoek is uitgemond in twee boekdelen “Van Rensz tot Rens”, samen goed voor ruim 2200 pagina’s. De hierin beschreven stamboom gaat terug tot het midden van de vijftiende eeuw. Dankzij de contacten die Corina tijdens haar onderzoek met veel familieleden heeft gehad kon ze bij elke opgenomen naam, al vanaf begin negentiende eeuw, ook een foto plaatsen. Op 5 november kreeg het Zijper Museum een exemplaar van het fraai uitgevoerde boekwerk cadeau. Bij de overhandiging waren ook de ouders van Corinna in het museum aanwezig. Namens het bestuur nam Piet Morsch de boeken in ontvangst en trakteerde hij op ‘Familie Rens’-taart.

Dit bericht is geplaatst in Schenking. Bookmark de permalink.

4 reacties op Corina Rens schenkt boekwerk over haar familie

1. Henk Biesboer schreef:

Hallo Corina Rens, Ik ben als nazaat van familie Rens geinteresseerd in de boeken “Van Rensz naar Rens ” Zijn die nog verkrijgbaar? en zo ja, waar en hoe?

Hoop dat u mij kan helpen.
    Bij voorbaat dankend,
    Henk Biesboer. Regioplein 9, 1741 JC Schagen.

2. Jac Rens schreef:

Corina persoonlijk ken ik je niet toch zou ik graag iets meer van je willen weten je hebt een boek geschreven over je familie, daar ik ook met mijn stamboom bezig ben wil ik weten of je ergens in de lijn van mijn familie voorkomt.
    groeten
    Jac Rens

3. Corina Rens schreef:

help mijn geheugen even een handje ….
    Peter, waar ken ik je van of waar ken jij mij van?
    Corina

4. Peter de Vries schreef:

Corina, wat leuk om na zoveel jaren (sinds 1977) jou te zien in de krant en op internet. Wat een prestatie waarvoor veel doorzettingsvermogen en geduld nodig is geweest. Ik had je op de foto’s niet meer herkend. Gefeliciteerd met deze prestatie en de beste wensen voor het komende jaar. Ik ben benieuwd waar je de komende jaren mee aan de slag gaat. Het zal wel iets met muziek worden met dirigeren 😉

groet

Peter de Vries