Extra zoekmogelijkheden

Door het invullen van het zoekvak ‘Zoeken in menu-pagina’s’ dat bij elke webpagina bovenaan in de strook rechts te zien is worden alleen interne pagina’s doorzocht. Dat zijn pagina’s en nieuwsberichten die via de (sub-)menu’s toegankelijk zijn.

Met behulp van Google kunnen alle webpagina’s en beeldbanken van het Zijper Museum worden doorzocht. Daartoe dient het zoekvak ‘Zoeken in alle webpagina’s’. De huidige pagina is bedoeld om ook de vele ‘oude’ HTML-pagina’s te kunnen ontsluiten.

Zoeken uitsluitend binnen de HTML-pagina’s van het Zijper Museum

Toelichting: HTML (oude pagina’s) en WordPress (nieuwe pagina’s) De via de menu’s en submenu’s zichtbare webpagina’s en berichten op deze website zijn gemaakt in een formaat dat toegepast wordt door Wordpress, een Content Management Systeem dat vanaf 2013 voor de  website wordt gebruikt. Vóór die tijd was de website samengesteld uit HTML-pagina’s. Daarvan is er een beperkt aantal naar WordPress omgezet, maar de overige HTML-pagina’s (waaronder die voor de beeldbanken) zijn wel beschikbaar gebleven en via Google te vinden. Een zoekactie op internet, zoals m.b.v. Google, zal dan ook vaak een van deze HTML-pagina’s als treffer opleveren. Zo leidt zoeken naar ‘Geschiedenis van Callantsoog’ tot de HTML-pagina Geschiedenis van Callantsoog.

Met het Google-zoekvak in de rechter strook van de webpagina’s is het mogelijk om de HTML-pagina’s,  maar daarnaast ook de nieuwe WordPress-pagina’s, te doorzoeken. Deze zoekactie heeft hetzelfde effect als wanneer via de internet-browser met Google wordt gezocht. De bedoeling van de huidige webpagina is om het doorzoeken van de HTML-pagina’s vanuit de website mogelijk te maken. * Het ‘eigen zoeksysteem’ is voor het Zijper Museum ontwikkeld door Gerard van Nes.