15 Jaar ZCBS

Het Zijper Museum feliciteert Gerard van Nes, vrijwilliger bij het museum sinds 2002, met het 15-jarig bestaan van zijn geesteskind ZCBS. Het programma  ZCBS werd op 22 mei 2006 gelanceerd bij het Zijper Museum als toepassing voor beheer  van de museale (ZCBS staat voor Zijper Collectie Beheer Systeem).

Door de jaren heen heeft Gerard het programma verder ontwikkeld, in  lijn met de voortschrijdende techniek.  Naast ZCBS  zijn varianten beschikbaar gekomen voor  beeldbank- en publicatiebeheer. 

In 2012, nadat ZCBS ook al buiten het Zijper Museum  werd gebruikt, is het genootschap ZCBS opgericht. Met dit genootschap is een organisatorische basis gelegd voor verdere ontwikkeling van het programma ZCBS. Ook de verspreiding van het programma loopt via het genootschap: alleen leden krijgen er de beschikking over. Momenteel zijn er meer dan 120 leden, die  gebruikmaken van het gratis beschikbare programma. 

Het Zijper maakt gebruik van ZCBS en varianten voor het beheer van de objectencollectie, de boekencollectie, de Niestadt Beeldbank en Beeldbank de Zijpe.  

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top

We zijn weer open !!! Vanaf 13 juni, met een nieuwe gastexpositie: "Willem & Marijke"

Open elke zondag -en maandagmiddag tussen 12.00 u. en 16.30 u. Reserveren is noodzakelijk, bel 06-82772524.