Dementievriendelijk Zijper Museum

Het Zijper Museum heeft in 2019 het certificaat ‘dementievriendelijke organisatie’ gekregen. Het certificaat werd aangeboden door Anneke Rensing vanuit de landelijke organisatie Samen Dementievriendelijk, een initiatief van onder andere Alzheimer Nederland. Het Zijper Museum was hiermee het eerste dementievriendelijke museum in de regio. Het certificaat vormt de bekroning van een succesvolle training van een aantal vrijwillige medewerkers van het museum, die dan ook aanwezig waren bij de uitreiking.

Bij de overhandiging van het certificaat was namens de gemeente Schagen de dementieambassadeur Marcel Sanders aanwezig. Schagen is één van de 11 gemeenten in Noord-Holland Noord die er hard aan werkt om een dementievriendelijke gemeente te worden. Met zijn aanwezigheid onderstreept Sanders nog eens het belang dat de gemeente hieraan hecht.


Onder de titel Herinnerdingen verzorgt het Zijper Museum speciale rondleidingen voor mensen met dementie en hun dierbaren. In een kleine groep, op een ontspannen en positieve manier, worden de objecten in het museum bekeken en besproken. Met de speciaal opgeleide rondleider gaat het nu eens niet over de ziekte, maar is het bezoek gericht op het beleven van een inspirerende ochtend of middag. Deze rondleiding wordt vier keer per jaar georganiseerd, op de eerste vrijdag van het kwartaal en verder op aanvraag. Voor meer informatie mail naar info@zijpermuseum.nl.

Na een succesvol verlopen pilot eind oktober 2019 zal het museum op vrijdag 6 maart de eerste groep ontvangen.


Scroll naar boven
"Zuiderzon - toen en nu" op zondag 8 oktober

Deze bijeenkomst is tot nader order uitgesteld