Aanmelding Lezing Bert Siezen

Ga rechtstreeks naar aanmeldingsformulier, sla inleidende tekst over…

Op zondag 13 mei houdt Bert Siezen wederom  zijn lezing over de ontwikkeling van de portretfotografie en over de dubbele moord die in 1894 plaatsvond in Schagen.
De lezing op 4 maart is volgeboekt.

Bert is sinds 2013 medewerker van het Zijper Museum, waar hij zich onder meer bezighoudt met de registratie van objecten en het bewerken van beeldmateriaal. Jaren geleden is hij gestart  met het aanleggen van een eigen verzameling van portretfoto’s, die uitgroeide tot de collectie Ter Beziens.

Ter Beziens is door Bert geschonken aan het Zijper Museum en is momenteel naast de Niestadt-collectie te bezichtigen. 

De lezing gaat over het ontstaan van Ter Beziens, wat er wel en niet te zien is, hoe mensen vroeger op de foto gingen, over de fotoalbums die speciaal gemaakt werden en wat er allemaal kwam kijken bij het maken van een fotoportret. In aansluiting daarop staat Bert stil bij de ontdekking van fotoportretten van twee vermoorde dames in 1894, door hun 17-jarige buurjongen Klaas Boes. Wat bewoog hem om deze moorden, die de geschiedenis zijn ingegaan als de Dubbele Moord van Schagen, te plegen? Hoe lang was z’n gevangenisstraf en wat gebeurde er daarna? De ontknoping hiervan is minstens zo spectaculair als de moorden zelf.

De aanvang van de lezing is 13.30 u., de entree is gratis. 
N.B. Het museum is die zondagmiddag ook open voor de exposities Foto Niestadt, Ter Beziens en de Beatles

Het is noodzakelijk dat u voor de lezing plaatsen reserveert. Dat kan alleen door invullen van het formulier op deze pagina.

In het formulier hieronder kunt u aangeven hoeveel plaatsen u wilt reserveren. U moet daarbij uw naam, e-mailadres en telefoonnummer in de daarvoor aanwezige tekstvakjes invullen (om antwoord te kunnen krijgen).

Na het indrukken van ‘Verstuur aanmeldingsformulier’ wordt het formulier verzonden naar het Zijper Museum. Er verschijnt een bevestigingspagina als het versturen van de aanmelding gereed is (dit kan even duren). Het aantal plaatsen dat u kunt reserveren is maximaal 4.


Lezing Bert Siezen op 13 mei 2018 in het Zijper Museum (Schagerbrug)

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.