Aanmelding toneelvoorstelling ‘t Anzoek (2 april)

Ga rechtstreeks naar aanmeldingsformulier, sla inleidende tekst over…
 
Op 2 april, Tweede Paasdag, speelt toneelvereniging OZOS tweemaal de eenakter ‘t Anzoek in het Zijper Museum. Dit stuk is een vrije bewerking van Tsjechovs “Huwelijksaanzoek”. Henk Kok van OZOS heeft voor de hertaling in het Westfries gezorgd en daarbij het stuk gesitueerd in het Westfriesland van de jaren vijftig, vorige eeuw.

De voorstellingen in het Zijper Museum zijn de eerste buiten de Omringdijk en dus de eerste buiten West-Friesland! Henk Kok speelt de rol van de weduwnaar, Babette Groot die van zijn dochter Merie en Jan Slijkerman kruipt in de huid van de vrijgezel buurman-boer.

Korte inhoud van het stuk

Sinds de dood van haar moeder bestiert Merie het huishouden op de boerderij van haar vader. Zij dreigt tegen haar zin ongehuwd te blijven. Maar als de vrijgezelle buurman-boer Dirk de stoute schoenen aantrekt, is huwelijksgeluk dichterbij dan verwacht. Als eigenwijze boerentrots van beide kanten tenminste geen belemmering vormt.

OZOS slaat met ’t Anzoek een brug naar eerdere voorstellingen in het Westfries, zoals in de jaren tachtig ‘De klucht van de koe’ van Brederode en in de negentiger jaren ‘De Warenar’ van Hooft, beide in een hertaling van Jan Pannekeet.

De aanvang van de eerste voorstelling is 13.30 u., de tweede voorstelling begint om ongeveer 15.00 u. De entree is gratis. 

N.B. Het museum is op Tweede Paasdag ook open voor de exposities Foto Niestadt, Ter Beziens en de Beatles.

Het is noodzakelijk dat u voor deze voorstelling plaatsen reserveert. Dat kan alleen door invullen van het formulier onderaan op de pagina.

In het formulier moet u aangeven welk van de twee voorstellingen u wilt bijwonen en  hoeveel plaatsen u wilt reserveren. U moet tevens uw naam, e-mailadres en telefoonnummer in de daarvoor aanwezige tekstvakjes invullen (om antwoord te kunnen krijgen).

Na het indrukken van ‘Verstuur aanmeldingsformulier’ wordt het formulier verzonden naar het Zijper Museum. Er verschijnt een bevestigingspagina als het versturen van de aanmelding gereed is (dit kan even duren!). Het aantal plaatsen dat u kunt reserveren is maximaal 4.


OZOS speelt 't Anzoek van Tsjechov op 2 april 2018 in het Zijper Museum (Schagerbrug)

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.