hd_actviteiten_alternatief

Activiteiten

Lezingen

Het Zijper Museum organiseert jaarlijks diverse lezingen. Alle lezingen vinden plaats in het museum op de eerste verdieping. Ook voor mindervaliden is de zaal goed bereikbaar.

Houd de website, Facebook en regionale kranten in de gaten voor de data en onderwerpen van de lezingen.

Filmmiddagen

Jaarlijks organiseert het Zijper Museum op zondagmiddag filmvoorstellingen.
De films tonen beelden van de Zijpe en omgeving, van weleer.

Houd de website, Facebook en regionale krant in de gaten voor de data en thema’s van de films.
Alle filmvertoningen vinden plaats in het museum op de eerste verdieping. Ook voor mindervaliden is de zaal goed bereikbaar.

Fotomiddagen

Om de twee maanden op dinsdagmiddag organiseert het Zijper Museum samen met de Historische Vereniging “De Zijpe” een fotomiddag in de filmzaal van het Zijper Museum. De middag begint om 14.00 uur.

Uit de collectie van het museum wordt een aantal bijzondere foto’s gekozen waarover het museum graag meer informatie zou willen krijgen: Waar is de foto genomen, wanneer én wie staan erop?

Je kunt ook eigen foto’s (eventueel op een usb-stick), waar je iets meer over wilt weten, meenemen. Deze zullen dan eveneens besproken worden.

Mensen die niet over eigen vervoer beschikken, kunnen zich melden bij de secretaris van de Historische Vereniging (0224-591383 of secretaris@dezijpe.nl. Vervoer kan dan geregeld worden.

Rondleidingen

Bezoek het museum gecombineerd met een rondleiding. Dat maakt een bezoek nóg leuker. Je krijgt achtergronden en anekdotes te horen, en er worden verhalen verteld die alleen de rondleider weet.

Rondleidingen met een groep kun je via het contactformulier aanvragen of telefonisch via nummer 06-82772524. Voor de standaard groepsbezoeken geldt een minimale groepsgrootte van 8 personen, de maximale groepsgrootte is in verband met de geldende Corona-maatregelen 12 personen. Extra kosten voor de rondleiding zijn € 1,00 per persoon.
Rondleidingen op de eerste zondag van de maand (tussen 10.30 u. en 12.00 u. gelden voor maximaal 8 personen. Ook deze moeten worden aangevraagd. De kosten bedragen € 6,50 p.p.

Schoolbezoek

Scholen die het Zijper Museum willen bezoeken zijn van harte welkom. De tentoonstellingen van het museum bieden een mooie en interactieve inleiding op het ontstaan en ontwikkeling van polder de Zijpe.

Scholen kunnen tijdens openingstijden contact opnemen met het museum. In samenspraak kan er een programma worden samengesteld dat goed past bij het niveau van de leerlingen en aansluit bij het lesprogramma.

Herinnerdingen

Het Zijper Museum verzorgt, onder de titel Herinnerdingen, speciale rondleidingen voor mensen met dementie en hun dierbaren. In een kleine groep, op een ontspannen en positieve manier, worden de objecten in het museum bekeken en besproken. Tijdens de rondleiding worden vooral het lange termijn geheugen en de persoonlijke ervaringen van de deelnemers aangesproken. Met de speciaal opgeleide rondleiders gaat het nu eens niet over de ziekte, maar is het bezoek gericht op het beleven van een inspirerende ochtend of middag. Het museum biedt in een veilige omgeving de mogelijkheid om Herinnerdingen te delen en met lotgenoten in contact te komen.

Herinnerdingen wordt vier keer per jaar, op de eerste vrijdag van het kwartaal, georganiseerd. De rondleidingen zijn altijd buiten de reguliere openingstijden.

Kosten zijn €10,00 per persoon (inclusief museum-entree en koffie of thee). Reserveren is noodzakelijk. Gebruik het  contactformulier of bel tijdens de openingsuren van het museum 0224 574 114 om de mogelijkheden te bespreken. Voor de begeleidende mantelzorger of de begeleider vanuit de zorginstelling is de toegang gratis.

Het programma Herinnerdingen heeft vanwege Corona lange tijd geen doorgang kunnen vinden. Als versoepelde Coronamaatregelen het toelaten zal het programma – in 2021 – worden hervat. De dan gekozen datums worden nader bekend gemaakt.

Geplande Evenementen

Hieronder volgt een overzicht van evenementen (anders dan de doorlopende exposities die elders worden genoemd) die voor de komende twee maanden gepland zijn. 

Scroll naar top