Beschieting munitietrein Schagen

Zondag 12 september vertoont het Zijper Museum een geheel ingekleurde versie van de film over de beschieting van de munitietrein in 1944 op het Schager treinstation.

De oorspronkelijke beelden zijn vastgelegd door de gebroeders Niestadt in zwart-wit film op spoel. In 2014 was deze versie, waaraan ook authentieke fotobeelden waren toegevoegd, liefst acht keer te zien in de toenmalige bioscoop Cinemagnus. De belangstelling was destijds enorm.

Het inkleuren van het beeldmateriaal is belangeloos gedaan door Pieter van der Wal van Filmlook. Museumvrijwilliger Hans Ratelband heeft weer voor de samenstelling en de montage van de film gezorgd.

De film duurt een uur en wordt vier keer vertoond, te weten: 12.15 u. , 13.30 u. , 14.45 u. en 16.00 u. Per tijdblok zijn 20 plaatsen beschikbaar.

De entree voor het bijwonen van de filmvoorstelling is € 4,– per persoon. Het verkregen toegangsbewijs geldt uitsluitend voor de filmvoorstelling en niet voor de exposities in het museum. De film wordt vertoond in de Filmzaal op de eerste verdieping van het museum, waar de bezoekers ook een kopje koffie of thee wordt aangeboden.

Vrienden van het Zijper Museum hebben gratis toegang tot de filmvoorstelling op vertoning van hun Vriendenpas. Ook voor hen geldt dat ze uitsluitend toegang hebben tot filmvoorstelling (dit in verband met de bezoekbeperkingen vanwege de Coronamaatregelen).

U kunt een voor een tijdblok reserveren via 06 82772524.

 

Scroll naar boven
"Zuiderzon - toen en nu" op zondag 8 oktober

Deze bijeenkomst is tot nader order uitgesteld