Bezoek burgemeester Van Kampen

Op 17 juli is burgemeester Marjan van Kampen op bezoek geweest in het museum. Daarmee gaf ze gehoor aan een uitnodiging van het bestuur dat graag wilde dat zij, met het oog op de discussies over het Zijper Museum, ook persoonlijk een beeld van het museum zou hebben. De burgemeester was vergezeld van Eric Groot Antink van de Afdeling Samenleving van de gemeente Schagen. Het bijna twee uur durende bezoek, waarbij Geert van Dijk, Gonno Leendertse en Anke van Loo van het bestuur aanwezig waren, bood ruimschoots de gelegenheid om haar te laten zien wat het Zijper Museum allemaal in huis heeft. Op het programma stonden een inleiding over het ontstaan van het Zijper Museum, presentaties over de bedijking van de Zijpe en over wat er in het Zijper Museum zo al te doen is, gevolgd door rondleidingen langs de expositie en in depot.

Na afloop werd er nagepraat, waarbij mevr. Van Kampen zich zeer geïnteresseerd toonde in het reilen en zeilen van het museum. Vanzelfsprekend is in dat kader ook de herhuisvesting aan de orde geweest. Bij haar vertrek heeft ze het Oostpaviljoen – voor haar uiteraard onbekend –  nog even bekeken.

FotoTwitterVanKampen

Door mevr. Van Kampen gemaakte foto, geplaatst op haar Twitter-account https://twitter.com/MarjanvanKampen Begeleidende tekst: Bezoek Zijpermuseum, prima informatie en deskundige vrijwilligers

Dit bericht is geplaatst in Huisvesting. Bookmark de permalink.