De Niestadt Beeldbank
 → 
 →  [Database nr. 08382]
 

 
 

 
 
Op alle foto's van de gebroeders Niestadt berusten auteursrechten. Kopiëren en verspreiden
van deze foto's zonder expliciete toestemming van het Zijper Museum is niet toegestaan. Andere (oudere)
Niestadt-foto's zijn rechtenvrij: geldt dat voor deze foto dan is dat hieronder bij Rechten vermeld.

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 08382
 
Titel : Voetbal: Schagen - DTS ‘Schagen behaalde verdiende overwinning op D.T.S. (2-1)’
Plaats/dorp : Schagen
Adres/locatie : Julianalaan, VV Schagen
Datering : Seizoen 1966-1967
Bijzonderheden : Schagen behaalde verdiende overwinning op D.T.S. (2-1)

SCHAGEN - In een meer spannende dan mooie wedstrijd waarin zowel Schagen als DTS niet over geluk hadden te klagen, is het de geelzwarten verdiend gelukt beide punten thuis te houden. Het was echter reeds ver in de tweede helft eer H. Middelbeek met een hard en zuiver schot de stand op 2-1 wist te brengen, welke stand ook de einduitslag betekende.

Voor de rust was Schagen weliswaar aanmerkelijk sterker doch het 4-2-4 systeem dat DTS speelde was een ernstige handicap, vooral daar het tempo bij de geel-zwarten te laag lag. Bij DTS waren het vooral Barsingerhorn en Tielsch die iedere serieuze poging van de Schagen voorhoede verhinderden door hun snel en tijdig ingrijpen.

Nadat vooral in de eerste periode na de rust DTS probeerde door te drukken hetwelk vrij goed gelukte bleek toch dat Schagen de langste adem had.

Onmiddellijk na de aftrap golfde het spel op en neer waarbij beurtelings de blauw-witten en de geel zwarten in de aanval waren. In de 15e minuut (toen Schagen een veldoverwicht had) mislukte een fraaie aanval over rechts toen B Schop de voorzet van Oskam jammerlijk om zeep bracht door naast te schieten. Even later was het Van Ham die ‘N snelle aanval afrondde met een hard schot dat rakelings de lat scheerde. In deze periode echter kreeg de vierman achterhoede van D.T.S. steeds meer vat op het spel en Barsingerhorn en zijn mannen waaronder vooral aanvoerder Rootjes gaven blijk het systeem te beheersen, al moet hierbij onmiddellijk worden aangetekend dat enkele Schagen-spelers zich in deze periode bezondigden aan het te lang vast houden van de bal. Vooral H. van Ketel en Middelbeek maakten zich hieraan nogal eens schuldig.

In de 23ste minuut kreeg Oskam de kans van zijn leven, doch vrij voor het doel staand, terwijl de doelman uitliep, schoot hij de bal ver naast. Een mooie solo-run van Speets leverde als enig resultaat een vrije schop op. In de 35ste minuut ontkwam het Schagen-doel aan een doorboring toen doelman Gouwenberg misgreep. De bal rolde echter naast het doel. Aan de andere zijde had ook doelman Valkonet niet over geluk te klagen toen een afgevuurde bal van B. Schop buiten bereik naast ging.

De rust ging dus in met een dubbelblanke stand doch reeds in de eerste minuut na de thee kwam daarin verandering. Een fraaie voorzet van H. v. Ketel belandde bij B. Schop die met een harde kopbal de stand op 1-0 wist te brengen. D.T.S kwam toen sterk opzetten en met ten beetje meer geluk had het er somber uitgezien voor de geel-zwarten. Doch de D.T.S-voorhoede, hoewel snel, miste de zo noodzakelijke afwerker. Toch was het in de 5e minuut van de tweede helft raak toen Barsingerhorn, die sterk was opgedrongen, de bal in ‘t centrum prikte waar de naar binnengekomen P. Beers de bal goed onder controle kreeg Gouwenberg greep mis en dit betekende 1-1.

In deze periode volgde de ene na de andere aanval van D.T.S. doch de geelzwarte achterhoede wist krampachtig stand te houden. Aan de overzijde had doelman Valkonet geluk toen een schot van Oskam de effectbal precies in zijn handen deed belanden. Even later was het Peetoom die rakelings voor het doel langs schoot. Schoten van Oskam, v. Ketel en Peetoom die rakelings over of naast gingen hadden een beter lot verdiend.

In de 37e minuut was het echter raak toen Middelbeek een voorzet van S. v. d. Ham goed benutte en met een prachtig schot Valkonet het nakijken gaf. D.T.S. gaf de moed nog niet op en probeerde de bakens te verzetten doch ondanks het harde zwoegen van Kaan, Beers en de andere aanvallers kwam er echter in de stand geen verandering meer.

Op de foto: DTS-doelman Valkonet en Schagen-speler Piet d’Hulst strijden om de bal.
 
Fotograaf : Niestadt
Rechten :
Collectienaam : Niestadt-fotocollectie
Rubriek : Sport
Subrubriek : Voetbal
Fotomateriaal : Negatief kleinbeeld z/w
Aanvullend kenmerk : D
Scan resolutie : 1896 x 1272
Speciale bewerking :
Google Maps :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  


Uitgebreid zoeken
 


Zijper Museum, Schagerweg 97D, 1751 CB Schagerbrug
WWW: http://www.zijpermuseum.nl/
Record aangepast: 04 augustus 2021
Informatie: info@zijpermuseum.nl