De Niestadt Beeldbank
 → 
 →  [Database nr. 31860]
 

 
 

 
 
Op alle foto's van de gebroeders Niestadt berusten auteursrechten. Kopiëren en verspreiden
van deze foto's zonder expliciete toestemming van het Zijper Museum is niet toegestaan. Andere (oudere)
Niestadt-foto's zijn rechtenvrij: geldt dat voor deze foto dan is dat hieronder bij Rechten vermeld.

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 31860
 
Titel : Voetbal: Regionaal elftal ten onder tegen AZ-tweede-keus: 1-2
Plaats/dorp : Sint Maarten
Adres/locatie : Sportcomplex Sint Boys
Datering : Ca. 1971
Bijzonderheden : VOOR DORPSHUIS F 1500.-
Regionaal elftal ten onder tegen AZ-tweede-keus: 1-2

SINT MAARTEN. - Gisteravond is op het veld van Sint Boys in Sint Maarten ongeveer f 1500.- bijeengevoetbald voor het Dorpshuis-in-aanbouw. Een regionaal elftal bekampte een duidelijk tweedekeus-team van AZ'67 maar verloor desondanks met 2-1. Het is een aantrekkelijke wedstrijd geworden, die de circa duizend toeschouwers leuke momenten en wat spanning bracht.

Aftap door P. v. Dok (94)
De aftrap werd verricht door de oudste inwoner van Sint Maarten, de heer P. van Dok (94), die de bal met een goedgerichte trap "het groen" inzond. De regionalen, die elkaar aardig konden vinden, hoewel ze voor de eerste keer samen speelden, zagen na 10 minuten hoe een 1-0 voorsprong kon worden vermeld.
Een hard schot van de BKC-er Post was te machtig voor AZ-keeper Detmer. Iets later moest AZ weer in actie komen om een kopbal onschadelijk te maken. Dat gelukte op het nippertje. Die kopbal werd afgevuurd door Kruijer (Hollandia T.). De AZ-ers kwamen soms goed los, maar stootten telkens op de stevige en juist timende verdediging van de "geselecteerden" met vooral SRC'er Heddes en BKC'er Baartman op dreef.
Uit een corner, listig voorgezet AZ's beste man Beenders, moest doelman Meijer (Vios) een spectaculaire sprong uithalen om de bal uit het doel te houden. Net voor rust werd het 1-1-. Een schot van Schutz verraste Meijer. Rozendaal (Vios) schoot nog een keer juist over de lat.
In de tweede helft wogen de partijen goed tegen elkaar op, al was duidelijk, dat AZ meer een team vormde en daardoor meer druk kon uitoefenen. De "regionalen" hadden pech toen Mol buiten bereik van Meijer de stand naar 2-1 kopte. Doelman Schr�der had bij AZ de plaats ingenomen van Detmer, maar hij kreeg het niet zo moeilijk meer. Wel ontstond nog een spannende situatie voor zijn doel toen uit een corner de bal rakelings over werd gekopt. Post nam daarna met raffinement een vrije schop, daarmee Schr�der naar de uiterste hoek dwingend. De AZ-doelman deed dat bekwaam en onder applaus van de duizend kijkers.
Een leuk gebaar was, dat alle voetballers bloemen kregen aangeboden.

Onderschrift foto: Een elftal, samengesteld uit spelers van clubs uit de omgeving van Sint Maarten, speelde gisteravond ten bate van het dorpshuis van Sint Maarten op het St. Boys-terrein tegen A.Z. '67.

(Uit het NHD)

Op de foto staan v.l.n.r. : Bovenste rij : Jaits Bremer (coach), Ab Ploeger (SRC), Kamol Saparow (SV Petten), ?, Cor Baartman (BKC), Joris Kruijer (Hollandia T), Wim Heddes (SRC).
Onderste rij: ?, Roozendaal (VIOS), Meijer (VIOS), Dick Post (BKC), Leo Schager (Vesdo), Gerard Ploeger (SRC).
 
Fotograaf : Niestadt
Rechten :
Collectienaam : Niestadt-fotocollectie
Rubriek : Sport
Subrubriek : Voetbal
Fotomateriaal : Negatief kleinbeeld z/w
Aanvullend kenmerk : D
Scan resolutie : 1896 x 1272
Speciale bewerking :
Google Maps :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  


Uitgebreid zoeken
 


Zijper Museum, Schagerweg 97D, 1751 CB Schagerbrug
WWW: http://www.zijpermuseum.nl/
Record aangepast: 08 juli 2022
Informatie: info@zijpermuseum.nl