De Niestadt Beeldbank
 → 
 →  [Database nr. 49075]
 

 
 

 
 
Op alle foto's van de gebroeders Niestadt berusten auteursrechten. Kopiëren en verspreiden
van deze foto's zonder expliciete toestemming van het Zijper Museum is niet toegestaan. Andere (oudere)
Niestadt-foto's zijn rechtenvrij: geldt dat voor deze foto dan is dat hieronder bij Rechten vermeld.

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 49075
 
Titel : Voetbal: Schagen - Flevo: 'Schagen in streekderby te sterk voor Flevo'
Plaats/dorp : Schagen
Adres/locatie : VV Schagen Julianalaan
Datering : 1965-1966
Bijzonderheden : Schagen in streekderby te sterk voor Flevo

Schotloze gasten verloren met 4-0

SCHAGEN - De "derby" Schagen-Flevo leverde voor de geel-zwarte Schagenaars een alleszins verdiende 4-0 overwinning op. Hoewel Flevo af en toe aardig voetbal liet zien, vooral in de eerste helft, bleek toch alras dat Schagen over alle linies beter was. In de achterhoede speelde Jan Peetoom een zeer verdienstelijke partij terwijl de beide vleugelspelers B. Schop en Gerard Jonker veel vaart brachten in de geel-zwarte voorhoede.


"Geel Zwarten" in gewijzigde opstelling
Bij Flevo daarentegen mankeerde 't duidelijk aan afwerkers. Er werden toch diverse goede aanvallen opgezet doch resultaat leverden deze niet op of men moet de corners al tot resultaten gaan tellen. De wedstrijd was nog geen kwartier oud toen de cornerverhouding 11-1 aanwees ten voordele van Flevo. In dat eerste kwartier had dan ook niemand een 4-0 overwinning voor Schagen durven te voorspellen.

Onmiddellijk na het beginsignaal zette Flevo een aardige aanval op die echter meteen tot corner werd verwerkt. In de vierde minuut volgde uit een vrije trap, die door v. Ketel werd genomen, een scrimmage voor het Flevo-doel, die een mooie kans opleverde voor Boontjes doch doelman Popkema was hem juist iets te vlug af.
Flevo kwam steeds meer in de aanval en de ene corner na de andere volgde. In de 15e minuut kreeg Flevo weer een corner te nemen die door Peetoom keurig werd onderschept en hij zette meteen zijn voorhoede aan het werk. Jonker gaf de bal afgemeten door aan Faber die op zijn beurt de bal keurig voor het doel trok precies op het hoofd van D'Hulst. Dit betekende 1-0. de aandruk wist te ontworstelen werden steeds gevaarlijker.
In de 22-ste minuut maakte een der Flevo spelers hands. Uit de vrije trap belandde de bal bij de jeugdige B. Schop die zich niet bedacht en met 'n afstandsschot de bal precies in deuiterste hoek deponeerde. Doelman Popkema had zich kennelijk op dit schot verkeken.

"VERPRUTST”
Flevo bleef goed partij geven doch de kansen werden steeds “verprutst”ondanks het feit dat de steeds gevaarlijke Sidum zich voortdurend vrij wist te lopen. Doch deze ex-Successpeler werd kennelijk niet begrepen. Ook de geel-zwarten zetten menige goede aanvallen op en Popkema moest diverse malen handelend optreden. Met een prachtige safe wist hi een hard schot van v. Ketel onschadelijk e maken. Na de rust weer hetzelfde spelbeeld: een gevaarlijk Schagen, dat in een hoof tempo probeerde door te drukken. Doch ook Flevo kwam met mooie aanvallen. Rotgans, Sibum en Lastdrager kwamen steeds voor de geel-zwarte veste doch zonder resultaat. Peetoom en Speets, geholpen door zwaag, wisten iedere aanval te keren zodat Gouwenberg weinig werk kreeg te verrichten. In de 15e minuut lanceerde Boontjes de vrijgelopen Schop. Deins bal belandde voor het doel en werd ingekopt door D’Hulst. Popkema wist deze inzet in eerste instantie te onderscheppen doch de weggewerkte bal belandde voor de voeten van H. v. Ketele n dit betekende 3-0. nog geen twee minuten later was het vrij te maken en schoot de bal beheerst buiten het bereik van doelman Popkema in de touwen. Toch gaf Flevo de moed niet op. Steeds weer opnieuw kwamen de blauw-witten weer voor het Schager-doel doch men begreep elkaar niet. vooral v. Ledden verzette veel werk doch resultaten leverde het niet op. In de laatste minuut ging een hard schot van Rotgans rakelings over. Met Flevo in de aanval kwam het einde van deze voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd.

Op de foto: Schagen in de aanval. Flevo-doelman Popkema maakt zijn doel kleiner.
 
Fotograaf : Niestadt
Rechten :
Collectienaam : Niestadt-fotocollectie
Rubriek : Sport
Subrubriek : Voetbal
Fotomateriaal : Negatief kleinbeeld z/w
Aanvullend kenmerk :
Scan resolutie : 1896 x 1272
Speciale bewerking :
Google Maps :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  


Uitgebreid zoeken
 


Zijper Museum, Schagerweg 97D, 1751 CB Schagerbrug
WWW: http://www.zijpermuseum.nl/
Record aangepast: 09 augustus 2019
Informatie: info@zijpermuseum.nl