De Niestadt Beeldbank
 → 
 →  [Database nr. 51613]
 

 
 

 
 
Op alle foto's van de gebroeders Niestadt berusten auteursrechten. Kopiëren en verspreiden
van deze foto's zonder expliciete toestemming van het Zijper Museum is niet toegestaan. Andere (oudere)
Niestadt-foto's zijn rechtenvrij: geldt dat voor deze foto dan is dat hieronder bij Rechten vermeld.

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 51613
 
Titel : Voetbal: SRC - HRC 'HRC slachtoffer van late opleving bij SRC'
Plaats/dorp : Schagen
Adres/locatie : SRC Sportpark Groenoord
Datering : Zondag 1 februari 1981
Bijzonderheden : HRC slachtoffer van late opleving bij SRC

SCHAGEN - SRC heeft gisteren eindelijk weer eens de volle winst behaald. De rode lantaarndrager in 3A doorbrak de slechte resultaten van de laatste tijd met een 2-0 overwinning op HRC uit Den Helder. De wedstrijd blonk niet uit door goed voetbal, maar het spel was, vooral in het eerste half uur, vrij aantrekkelijk. Beide ploegen ontliepen elkaar over het geheel genomen niet erg veel. De laatste tien minuten waren beslissend. Toen bekroonden Cees Schop en Bert Russer de opgaande lijn in het spel van SRC.

De eerste echt uitgespeelde kans liet een halfuur op zich wachten. HRC-er Edu Frekenhorst kreeg een riante mogelijkheid om de score te openen, maar iets gehinderd door Berend Schop tikte hij het leer hoog over. Vlak voor het rustsignaal liet ook SRC de enige scoringsmogelijkheid onbenut. Lex Bakker kopte tevergeefs op de voorgezette bal van Cees Schop. Keeper-Dirk Beens maaide de bal net voor zijn hoofd weg.
Daarvoor waren er enkele ongevaarlijke momenten voor beide doelen. SRC liet mooie aanvallen zien, die in de meeste gevallen over links werden opgebouwd, maar eenmaal bij het strafschopgebied aangekomen, op de HRC-verdediging stuitten. In de eerste helft was er weinig verschil in sterkte, al speelde zich het meest op de HRC-helft af.

Ook het eerste halfuur van de tweede helft leverede geen kansen op. In de dertigste minuut was het wederom Frekenhorst, die bijna scoorde. Nadat hij zich had vrijgespeeld schoot hij de bal vanaf zeven meter hard in. Goalie Johan Louter redde erg knap. E�n minuut later paste HRC-trainer Gerrit Doesburg een wissel toe. Peter van Dorst verving Andr� Koeten.
In de 33-ste minuut werd een zoevend schot van Bert Russer gestopt door HRC-doelman Dirk Beens. Vlak daarop was het eindelijk raak. Cees Schop zag zijn stuiterende inzet in de uiterste hoek verdwijnen. Beens was kansloos. 1-0
Hierop volgden nog twee wissels. Doesburg bracht meer aanvalskracht in het veld door Hans Koeten in te zetten en Frekenhorst er uit te halen. Bij SRC verliet John Pannekeet het veld voor Peter Blokker. Deze laatste bereidde vlak voor het eindsignaal het tweede doelpunt voor. Russer schoot de bal via een tegenstander en de onderkant van de lat in het doel, 2-0 en tijd.

Onderschrift foto:
HRC-keeper Dirk Beens graait de bal voor de voeten van een SRC-er weg.
Dat ziet ook HRC-aanvoerder Joop Striet. Die SRC-er is Lex Bakker.

SRC met in het midden Lex Bakker.
 
Fotograaf : Niestadt
Rechten :
Collectienaam : Niestadt-fotocollectie
Rubriek : Sport
Subrubriek : Voetbal
Fotomateriaal : Negatief kleinbeeld z/w
Aanvullend kenmerk :
Scan resolutie : 1896 x 1272
Speciale bewerking :
Google Maps :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  


Uitgebreid zoeken
 


Zijper Museum, Schagerweg 97D, 1751 CB Schagerbrug
WWW: http://www.zijpermuseum.nl/
Record aangepast: 17 juli 2022
Informatie: info@zijpermuseum.nl