De Niestadt Beeldbank
 → 
 →  [Database nr. 53434]
 

 
 

 
 
Op alle foto's van de gebroeders Niestadt berusten auteursrechten. Kopiëren en verspreiden
van deze foto's zonder expliciete toestemming van het Zijper Museum is niet toegestaan. Andere (oudere)
Niestadt-foto's zijn rechtenvrij: geldt dat voor deze foto dan is dat hieronder bij Rechten vermeld.

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 53434
 
Titel : Voetbal: SRC - Always Forward 'Sterker SRC verloor toch van Always Forward (0-1)'
Plaats/dorp : Schagen
Adres/locatie : Nieuwe Laagzijde
Datering : Zondag 4 februari 1968
Bijzonderheden : Een koninkrijk voor een schutter
Sterker SRC verloor toch van Always Forward (0-1)

Gasten konden hun hoge plaats niet waar maken

SCHAGEN - Een koninkrijk voor een schutter. Dit zo langzamerhand overbekende spreekwoord deed gistermiddag weer eens opgang tijdens de voetbalwedstrijd SRC-Always Forward. De SRC-aanvalslinie, bestaande uit Dekker, Wijnker, Redeker en C. Ploeger heeft kans gezien de fraaiste kansen omzeep te helpen. Ook de voorhoede van het hooggeplaatste Always Forward etaleerde bedenkelijk spel op de spekgladde grasmat.
Toch heeft SRC de beste kansen gehad, maar zoals het de laatste weken of eigenlijk de hele competitie al gaat, de tegenstander scoort het winnende doelpunt. Ook nu trok Always Forward aan het langste eind. Zeven minuten voor tijd mocht linksbuiten A. Oud een corner nemen; de bal kwam haarzuiver op het hoofd van Spruit en met een harde kopstoot was keeper Schuit kansloos en de stand was 0-1. De resterende min uten waren niet meer belangrijk. SRC was niet bij machte terug te slaan.

SRC startte fel met de harde wind in de rug. Aanval na aanval golfde op het doel van H. Bakker. In de tweede minuut was het bijn araak. Keeper Bakker schoot de bal uit; niet nauwkeurig genoeg en met een ver schot van Redeker dreigde de bal in het verlaten Always Forward-doel te verdwijnen.
Met een katachtige sprong wist de uitmuntende Bakker zich echter meester te maken van het leder. De Always Forward-aanval bleef echter ook niet stilzitten en gevaarlijke acties, meestal geleid over rechtsbuiten Feller, werden met moeite door het tandem Heddes-Louter onschadelijk gemaakt.
Toch speelde SRC niet minder dan de gasten. Integendeel zelfs, alleen het middenveld liet bij de groen-witten veel te wensen over.
In de 25e minuut hield alles wat Always Forward was de adem in. Na een aanval volgens het boekje via Ab Ploeger en Redeker volgde een scherpe pass naar Cees Ploeger, Er volgde een doffe dreun en via de handen van Bakker leverde dit een hoekschop op.
Nog geen minuut later was het Wijnker die een mooie kans kreeg, doch ook hij richtte te onzuiver. Het eerste werkelijk gevaarlijke moment voor het doel van Schuit kwam na een half uur. Rechtsbuiten Feller begon aan een solo, maar net toen hij de bal met een tikje wilde overspelen naar De Boer, dook Schuit de bal fraai van zijn schoenen. Opmerkelijk was voorts in de eerste helft dat SRC vaak in de listig opgezette buitenspelval vanm de gasten liep.
Na de rust weer een sterker SRC en in de tweede minuut was het dan raak. Op de rand van het strafschopgebied mochten de groen-witten een vrije trap nemen. Redeker plaatste zich achter de bal, een klein tikje naar Cees Ploeger en met een vreselijk hard schot verdween de bal in het doel. Tot grote teleurstelling van de SRC-aanhangers keurde de scheidsrechter dit fraaie doelpunt af omdat een der Always Forward-verdedigers te vroeg was ingelopen. Toch bleef de aanvalsdrift van SRC aanhouden. Na een kwartier spelen kreeg Redeker een dot van een kans toen hij alleen voor keeper Bakker verscheen. Opnieuw wist echter Bakker met een fraaie safe dit gevaar te bezweren.
Het werd toen al spoedig duidelijk dat de ploeg die het eerste een ddoelpunt wist te maken, met de punten naar huis kon gaan.
SRC zakte iets af en de Always Forward-defensie met Van der MOlen en G. Neefjes als grote uitblinkers, kon alle aandacht gaan schenken aan de voorhoede. Zeven minuten voor tijd viel dan eindelijk de beslissing. Met een ferme kopstoot scoorde Spruit het winnende doelpunt voor zijn ploeg. Een ietwat gelukkig overwinning voor de gasten, die deze middag bepaalde vrouwe Frotuna aan hun zijde hadden.

Toch moet er nog het nodige worden gedokterd aan de SRC-aanval. Misschien zou het beter zijn om Piet Louter, die de laatste tijd steeds beter in vorm komt, in de aanvalslinie te plaatsen. Louter heeft een hard schot, dat heeft hij in het tweede wel bewezen. En met een schutter in de aanval komt er misschien weer de nodige geestdrift in de ploeg.

Op de foto: SRC-doelman Henk Schuyt werpt zich op de bal. Dit allemaal onder toeziend oog van Siem Burger, Cees Louter, Wim Heddes, Henk Schuyt, Ab Ploeger en Klaas Ploeger.
 
Fotograaf : Niestadt
Rechten :
Collectienaam : Niestadt-fotocollectie
Rubriek : Sport
Subrubriek : Voetbal
Fotomateriaal : Negatief kleinbeeld z/w
Aanvullend kenmerk :
Scan resolutie : 1896 x 1272
Speciale bewerking :
Google Maps :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  


Uitgebreid zoeken
 


Zijper Museum, Schagerweg 97D, 1751 CB Schagerbrug
WWW: http://www.zijpermuseum.nl/
Record aangepast: 21 juli 2022
Informatie: info@zijpermuseum.nl