De Niestadt Beeldbank
 → 
 →  [Database nr. 53665]
 

SPECiale omgeving : 5   (externe gebruiker beeldbank)

 
 

 
 
Op alle foto's van de gebroeders Niestadt berusten auteursrechten. Kopiëren en verspreiden
van deze foto's zonder expliciete toestemming van het Zijper Museum is niet toegestaan. Andere (oudere)
Niestadt-foto's zijn rechtenvrij: geldt dat voor deze foto dan is dat hieronder bij Rechten vermeld.

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 53665
 
Titel : Scagha'66 wint overtuigend van gehandicapt FC Rolff
Plaats/dorp : Schagen
Adres/locatie : Spartahal
Datering : Vrijdag 3 december 1977
Bijzonderheden : Scagha wint overtuigend van gehandicapt FC Rolff

SCHAGEN – Scagha’66 heeft zich volledig hersteld van het debacle tegen BKC (3-6). In de Spartahal draaide Scagha vrijdagavond bij vlagen weer ouderwets en won het duel tegen FC Rolff, gehandicapt door het ontbreken van Nol de Raadt (voorheen P.L. Zwartboys, met 5-0.
Het spel van Scagha was sneller en verliep soepeler. Het is dat Rolff-goalie Jan Jong in de eerste helft enkele knappe reddingen verrichtte op schoten van o.a. Berend Schop, Cees Schop en Ab Ploeger, anders had de nederlaag voor de bezoekers grotere cijfers aangenomen.

Rolff leidde de nederlaag eigenlijk zelf in. Scagha was in de beginfase sterker maar het wachten was op een openingstreffer. Die kwam toen Ab Ploeger ogenschijnlijk ongevaarlijk voortrok. Jong dook reeds naar het leer maar de voet van Rolff-speler Van Eyden was iets eerder bij de bal en het leer verdween in het doel, 1-0. nog geen 5 minuten later speelde Berend Schop de reeds wijzende en geheel vrijstaande Cees Schop aan die Jong passeerde, 2-0. Toen moest het in groten getale aanwezige publiek even wachten op goals. Scagha bleef wel drukken maar kon geen doelpunten forceren door enkele fouten in de opbouw. Rolff wist slechts af en toe gevaarlijk voor het doel van Johan Louter (die een uitstekende wedstrijd keepte) te verschijnen. Vlak voor rust pakte de Schager ploeg weer de goede draad op, toen Ab Ploeger en Berend Schop in eendrachtige samenwerking voor het mooiste doelpunt van de avond zorgden. Berend Schop rondde de 1-2 combinatie af, 3-0. het laatste Scagha-wapenfeit kwam van Jan Schop die na een goede aanval voor langs schoot.
Na de wissel eenzelfde spelbeeld. Scagha sterker en Rolff spelend op de counter. Cock van Ham nam voor Scagha een corner, de Rolff-verdediging keek vervolgens toe hoe Theo Groot inliep en nummer vier liet noteren. De vijfde goal kwam op naam van Cees Schop die in de rebound scoorde. Scagha stond vervolgens met een man meer in het veld toen van Eyden twee minuten kreeg. Er vielen overigens geen goals in deze periode.
Een uitstekend resultaat dus van Scagha dat vorige week verrassend in Volendam Intervent wist te kloppen (4-5).
De Schagenaars zitten duidelijk in de lift in de afdelingshoofdklasse.

Op de foto: Berend Schop (donker tenue) probeert belaagd door twee Rolff-spelers (links: Ron Ranzijn) door te breken. Ab Ploeger kijkt toe.
 
Fotograaf : Niestadt
Rechten :
Collectienaam : Niestadt-fotocollectie
Rubriek : Sport
Subrubriek : Zaalvoetbal
Fotomateriaal : Negatief kleinbeeld z/w
Aanvullend kenmerk :
Scan resolutie : 1896 x 1272
Speciale bewerking :
Google Maps :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  


Uitgebreid zoeken
 


Zijper Museum, Schagerweg 97D, 1751 CB Schagerbrug
WWW: http://www.zijpermuseum.nl/
Record aangepast: 07 augustus 2017
Informatie: info@zijpermuseum.nl