De Niestadt Beeldbank
 → 
 →  [Database nr. 55773]
 

 
 

 
 
Op alle foto's van de gebroeders Niestadt berusten auteursrechten. Kopiëren en verspreiden
van deze foto's zonder expliciete toestemming van het Zijper Museum is niet toegestaan. Andere (oudere)
Niestadt-foto's zijn rechtenvrij: geldt dat voor deze foto dan is dat hieronder bij Rechten vermeld.

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 55773
 
Titel : Voetbal: SRC - Foresters 'SRC kreeg 3-1 zege van Foresters cadeau'
Plaats/dorp : Schagen
Adres/locatie : SRC Sportpark Groenoord
Datering : Zondag 9 november 1975
Bijzonderheden : SRC kreeg 3-1 zege van Foresters cadeau

SCHAGEN - SRC, de ploeg die thuis zo moeilijk tot winst kan komen, bezorgde zijn aanhang gistermiddag op "Groenoord" een surprise van de eerste orde door lijstaanvoerder Foresters uit Heiloo met 3-1 te kloppen. Toch heeft geen van beide ploegen kunnen imponeren. Foresters had de hele wedstrijd het betere van het spel, maar moest op zijn hoede blijven voor de counters van SRC. Twee kanjers van defensiefouten bij Foresters werden evenzovele malen koelbloedig door Van Raaij en Russer afgestraft. Na rust heeft SRC het nog wel moeilijk gekregen, vooral toen Foresters via een penalty de marge had verkleind. Van Raaij bracht SRC vlak voor tijd in veilige haven.

Beide ploegen startten vlot, maar de dwars over het veld staande wind liet van de goede bedoelingen van de spelers vaak niet veel over. Nadat Russer al enkele malen gevaarlijk voor het doel van Vos was opgedoken, verspeelde De Rover totaal onnodig de bal aan de achter hem opduikende Russer, die geen moeite had keeper Vos de gang naar het net te laten maken: 1-0. Foresters kon zich maar moeilijk bij de gang van zaken neerleggen enforceerde binnen enkele minuten een viertal corners, waaruit overigens niets kwam.
Een kwartiertje later scoorde Van Raaij de tweede SRC-goal, die verbluffende gelijkenis vertoonde met de eerste treffer. Nu was het Farenhorst die naar het hoofd greep. Van Raaij had hem watervlug de bal afgepikt en voor de tweede maal in het Forester-doel laten verdwijnen. Toen het hoongelach van de SRC-aanhang was afgenomen floot scheidsrechter Van Bugtum voor de rust.
De tweede helft heeft SRC zich bepaald tot het verdedigen van de voorsprong, maar de hoge voorzetten, die de Forester-vleugelspitsen loslieten, vormden geen probleem voor de Schager defensie.
Toch moest het een keer fout gaan. Gerard Ploeger raakte halverwege de tweede helft de bal met de arm en scheidsrechter Van Bugtum wees beslist naar de stip. Doelman Pesch werd door Nuyens de verkeerde kant opgestuurd: 2-1.
Foresters bleef hierna aandringen maar SRC stond niets meer toe. Sterker nog, vijf minuten voor tijd tikte van der Park een free kick naar Van Raaij, die verwoestend uithaalde: 3-1.

Op de foto: Het wordt keeper Lode Pesch lastig gemaakt. SRC-verdediger Cees Louter verleent assistentie. Wim Heddes is er bij gaan zitten.
 
Fotograaf : Niestadt
Rechten :
Collectienaam : Niestadt-fotocollectie
Rubriek : Sport
Subrubriek : Voetbal
Fotomateriaal : Negatief kleinbeeld z/w
Aanvullend kenmerk : G
Scan resolutie : 1896 x 1272
Speciale bewerking :
Google Maps :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  


Uitgebreid zoeken
 


Zijper Museum, Schagerweg 97D, 1751 CB Schagerbrug
WWW: http://www.zijpermuseum.nl/
Record aangepast: 05 maart 2018
Informatie: info@zijpermuseum.nl