De Niestadt Beeldbank
 → 
 →  [Database nr. 56425]
 

 
 

 
 
Op alle foto's van de gebroeders Niestadt berusten auteursrechten. Kopiëren en verspreiden
van deze foto's zonder expliciete toestemming van het Zijper Museum is niet toegestaan. Andere (oudere)
Niestadt-foto's zijn rechtenvrij: geldt dat voor deze foto dan is dat hieronder bij Rechten vermeld.

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 56425
 
Titel : Voetbal: SRC-Helder 'Helder struikelde in Schagen tegen SRC'
Plaats/dorp : Schagen
Adres/locatie : Julianalaan
Datering : Zondag 24 april 1966
Bijzonderheden : Helder struikelde in Schagen tegen SRC
Voorhoedespelers hielden de bal te lang bij zich

SCHAGEN - Een fel op winst spelend S.R.C. heeft kampioenskandidaat Helder in Schagen twee kostbare punten afgesnoept. Hoewel Helder een groot gedeelte van de wedstrijd een veldoverwicht had, wisten de Helder-voorwaartsen deze druk niet te benutten. De aanvallen van de groen-witten waren daarentegen veel gevaarlijker en sneller. Hielden de Helder-voorwaartsen de bal meestentijds te lang vast, S.R.C. daarentegen liet een mooi open spel zien. De 5-1 nederlaag die Helder in Schagen leed, heeft zij echter niet verdiend. De uitslag mag dan ook alleszins geflatteerd worden genoemd. Helder-doelman Van Oeveren had kennelijk zijn dag niet en had zeker die van de vijf doelpunten kunnen voorkomen.

5-1 zege enigszins geflatteerd

S.R.C. dat de laatste kans op de kampioenstitel wilde behouden , begon onmiddellijk fel aan ta vallen en had reeds in de vierde minuut succes, toen bij een scherp genomen corner door Ab Ploeger de toegestormde Jb. Dekker de bal doorkopte naar de vrijstaande Kees Ploeger. Diens kopbal belandde buiten het bereik van doelman Van Oeveren in de rechter bovenhoek, 1-0.
Helder voelde zich nog geenszins aangeslagen en kwam fel terug doch de Helder spelers maakten de fout de bal te lang bij zich te houden, waardoor de SRC-defensie steeds tijdig kon ingrijpen. In de 12e minuut volgde een scrimmage voor het SRC-doel, waarbij de bal tot tweemaal toe rakelings voor langs het doel werd geschoten, terwijl doelman Lem even later met een prachtige safe erger wist te voorkomen. In de 20ste minuut kreeg Wielens een opgelegde kans doch zijn schot ging over de lat. Een hard schot van Geus dat een beter lot had verdiend werd door de lat gekeerd.
SRC wist zich uit de druk te ontworstelen en in de 28ste minuut werd een snelle open aanval prachtig afgerond. de snelle Dekker wist met een kopbal Ab. Ploeger te bereiken, die zich keurig vrijliep. Zijn scherpe voorzet belandde precies op het hoofd van broer Kees en dit betekende 2-0. Tegenaanvallen van Helder werden door Jb. Heddes en zijn mannen steeds tijdig onderbroken tot in de 35ste minuut Maas uit een mooie aanval doelman Lem wist te passeren, 2-1.
Onmiddellijk na de thee een gevaarlijke aanval van Helder. De bal werd op de doellijn echter keurig gestopt door S. Burger, die zich weer achter zijn doelman had opgesteld. De druk op het SRC-doel werd steeds heviger zonder dat Helder tot scoren kwam. Integndeel het verwachte doelpunt kwam aan de overzijde, toen een vrije trap, door W. Heddes genomen, de bal bij linksbuiten H. Redecker deed belanden. Zijn scherp schot werd door doelman Van Oeveren weliswaar gestopt doch de weggeslagen bal belandde bij Jb. Dekker, die met een keurige kopbal de stand op 3-1 bracht.

In de 28ste minuut was het Maas, die een opgelegde kans miste. In de 30ste minuut werd een snelle SRC-aanval. De bal werd door Van Oeveren weer verkeerd gestopt, juist voor de voeten van Ab. Ploeger, die meteen 4-1 liet aantekenen.
Hierna gaf Helder kennelijk de moed op. In de 39ste minuut kopte Van Laar een bal uit de doelmond. Redecker schoot hierna in en tot verbazing en ontsteltenis van de hele Helder familie beoordeelde de doelman de bal weer verkeerd en dit betekende 5-1. In de laatste minuut nog een strafschop die door Ab. Ploeger werd gemist.

Op de foto: SRC-doelman Freek Lem.

NB: SRC speelde de laatste 3 thuiswedstrijden op het veld van stadsgenoot Schagen, omdat het veld aan de Nieuwe Laagzijde door de KNVB was afgekeurd.
 
Fotograaf : Niestadt
Rechten :
Collectienaam : Niestadt-fotocollectie
Rubriek : Sport
Subrubriek : Voetbal
Fotomateriaal : Negatief kleinbeeld z/w
Aanvullend kenmerk : D
Scan resolutie : 1896 x 1272
Speciale bewerking :
Google Maps :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  


Uitgebreid zoeken
 


Zijper Museum, Schagerweg 97D, 1751 CB Schagerbrug
WWW: http://www.zijpermuseum.nl/
Record aangepast: 25 oktober 2018
Informatie: info@zijpermuseum.nl