De Niestadt Beeldbank
 → 
 →  [Database nr. 63249]
 

 
 

 
 
Op alle foto's van de gebroeders Niestadt berusten auteursrechten. Kopiëren en verspreiden
van deze foto's zonder expliciete toestemming van het Zijper Museum is niet toegestaan. Andere (oudere)
Niestadt-foto's zijn rechtenvrij: geldt dat voor deze foto dan is dat hieronder bij Rechten vermeld.

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 63249
 
Titel : Voetbal: 'Eerste elftal mag thuis niet meer voetballen'
Plaats/dorp : Schagen
Adres/locatie : Voetbalveld SRC; Nieuwe Laagzijde
Datering : 5-8 april 1966
Bijzonderheden : MOEILIJKHEDEN VOOR SRC
Eerste elftal mag thuis niet meer voetballen

Resterende wedstrijden op het "Schagen"-terrein
SCHAGEN - Het eerste elftal van SRC al voor de rest van de huidige competitie niet meer op eigen veld een competitiewedstrijd mogen spelen. De KNVB heeft voor de resterende wedstrijden het terrein afgekeurd. Dit betreft echter alleen de wedstrijden van het eerste elftal en wel a.s. zaterdag tegen SVW: op 24 april tegen Helder en op nader te bepalen datum tegen BKC.
Dank zij de welwillenheid van de zustervereniging Schagen en met haar volle medewerking is er echter een noodoplossing gevonden.
Het eerste elftal van SRC zal de resterende thuiswedstrijden spelen op het Schagen-terrein. Dit is dus reeds het geval met de wedstrijd die a.s. zaterdagmiddag om half 3 wordt gespeeld tegen SVW

Ledenstop voor jeugdleden
Hoewel het pijnlijk is voor S.R.C. zal toch de meest verwoede S.R.C. aanhanger moeten erkennen dat dit onvermijdelijk was. Reeds in de wedstrijden tegen Succes en L.S.V.V. was het terrein dusdanig slecht, dat niemand kon begrijpen dat het toch werd goedgekeurd.
De heer E. Pauw, competitieleider van de K.N.V.B. die gisteren in een speciale bijeenkomst deze beslissing samen met de voorzitter van S.R.C. de heer C. Bruin nader toelichtte, vertelde dat een dergelijke beslissing waarschijnlijk nog niet zou zijn genomen wanneer de competitie 'n normaal verloop zou hebben gehad. Men staat nu voor de noodzaak alles op alles te zetten om de rest van de competitie zo snel mogelijk te doen verlopen. Al lijkt het misschien in wezen wel, dat S.R.C. op vr ligt, dit zal spoedig weer worden ingehaald daar S.R.C. op 17 april en op 1 mei vrij is.

WAARDERING
De heer C. Bruin, stelde het op hoge prijs dat de zustervereniging Schagen meewerkt om S.R.C. uit de nood te helpen, zij het dan dat dit uitsluitend deze drie nog te spelen wedstrijden betreft.
De moeilijkheden zijn in feite ontstaan doordat S.R.C. slechts de beschikking heeft over 1 speelveld dat gelijkertijd als oefenveld dient. Hierop moet worden gespeeld door 4 senioren, 1 junioren, 3 aspiranten en 3 pupillenelftallen. Bovendien maakt ook de handbalvereniging S.H.C. nog gebruik van dit terrein.
Het is nu echter al zo, dat de junioren en aspiranten hun wedstrijden "uit" spelen. Dat dit gepaard gaat met extra reiskosten zal iedereen duidelijk zijn. De handbalvereniging S.H.C. wordt bedreigd met uitsluiting van de veldhandbalcompetitie, omreden deze vereniging ook reeds de meeste thuiswedstrijden "uit" moet spelen.
Hoewel zich momenteel bij S.R.C. regelmatig nieuwe leden aanmelden is het bestuur echter genoodzaakt een ledenstop toe te passen. Dat dit met een bloedend hart gebeurt, kan een ieder begrijpen. Wanneer het zo ver is dat een sportvereniging niet meer bij machte is haar jeugd gelegenheid te geven tot sportbeoefening dan kan er toch inderdaad gesproken worden van een noodsituatie.
Men zou zich kunnen afvragen wat gaat er nu bij de volgende competitie gebeuren. De technische en de gronddienst van de K.N.V.B. zal inderdaad de situatie bij S.R.C. met Argusogen bekijken doch er is absoluut geen sprake van, dat nu reeds vaststaat dat het terrein weer zal worden afgekeurd.
Integendeel: de K.N.V.B. heeft alle begrip voor de moeilijkheden waarin S.R.C. zich buiten haar schuld bevindt.

IS ER EEN OPLOSSING?
De heer Bruin gevraagd naar de toekomstmogelijkheden van S.R.C. deelde mede dat reeds meerdere malen bij het gemeentebestuur was aangedrongen om een oplossing. Ook de Sportraad heeft B. en W. op de problemen geattendeerd. Zoals bekend ligt het in de bedoeling dat aan het eind van 't Noord nieuwe sportterreinen zullen worden aangelegd, doch dit kan nog wel een jaar of vier duren.
Er zou dus in feite een noodoplossing moeten worden gezocht. Men zou zich kunnen afvragen of het niet mogelijk is, nu de gemeente Schagen toch diverse percelen weiland in haar bezit heeft, op n van deze percelen tijdelijk n of beter nog twee noodterreinen te realiseren.
S.R.C. zou dit gaarne zien. Hierdoor zou het mogelijk zijn het hoofdveld te sparen en de training en de jeugdwedstrijden op deze noodvelden te houden. Het bestuur van S.R.C. wil zelf wel zorgen voor het plaatsen van doelpalen enz.
Een dergelijke noodoplossing moet mogelijk zijn. S.R.C. zal er mee geholpen zijn, alsmede het grote aantal jongeren, dat momenteel niet als lid kan worden aangenomen. Men zal dan echter snel een besluit moeten nemen. In september begint reeds weer de nieuwe competitie.

Onderschrift foto: Ook de SRC-jeugd ziet de toekomst somber tegemoet. Weliswaar mogen zij voorlopig nog blijven voetballen op dit "prut"-terrein doch vele andere jongeren kunnen niet meer worden toegelaten als lid.

NB: Koos Spikker, 'kwaadkijkend', niet alleen vanwege de verschrikkelijk slechte toestand van het terrein, maar ook omdat enkele vrienden van hem te laat kwamen en hij dus in zijn eentje op de foto moest.
Zijn vader was journalist. Het gezin woonde aan de Nieuwe Laagzijde, bij de ingang van de Aloysiusschool.
 
Fotograaf : Niestadt
Rechten :
Collectienaam : Niestadt-fotocollectie
Rubriek : Sport
Subrubriek : Voetbal
Fotomateriaal : Negatief kleinbeeld z/w
Aanvullend kenmerk :
Scan resolutie : 1272 x 1896
Speciale bewerking :
Google Maps :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  


Uitgebreid zoeken
 


Zijper Museum, Schagerweg 97D, 1751 CB Schagerbrug
WWW: http://www.zijpermuseum.nl/
Record aangepast: 11 augustus 2019
Informatie: info@zijpermuseum.nl