De Niestadt Beeldbank
 → 
 →  [Database nr. 68576]
 

 
 

 
 
Op alle foto's van de gebroeders Niestadt berusten auteursrechten. Kopiëren en verspreiden
van deze foto's zonder expliciete toestemming van het Zijper Museum is niet toegestaan. Andere (oudere)
Niestadt-foto's zijn rechtenvrij: geldt dat voor deze foto dan is dat hieronder bij Rechten vermeld.

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 68576
 
Titel : Voetbal: SRC - HSV 'HSV had tegen SRC genoeg aan één produktief kwartier'
Plaats/dorp : Schagen
Adres/locatie : SRC Sportpark Groenoord
Datering : Zondag 9 november 1975
Bijzonderheden : SCHAGEN - HSV had gisteren geen vijftien minuten nodig om in de wedstrijd tegen SRC de zo belangrijke twee doelpunten te maken, waartoe de groen-witten ondanks verdienstelijk spel niet in staat waren. HSV won met 1-2 en staat daardoor met één punt boven SRC op de ranglijst in de derde klasse.
De wedstrijd was voor het publiek aantrekkelijk: talrijke snelle passes in de breedte en combinaties! Al kort voor het begin kreeg zowel keeper Koppes als Pesch het nodige werk te verzetten.
Na ruim vijftien minuten deed zich voor Redecker (SRC) een reële kans voor om de openingstreffer te maken. Door te gehaast schieten miste zijn schot iedere zuiverheid en kracht.
HSV werd gevaarlijker via Wijnker, die verdeidger G. Schop dicht op de hielen zat, toen deze in een benauwde positie op Pesch terugschoof. Pesch werd door deze aanstormende Wijnker tegen de grond gelopen, maar hield er geen blijvend letsel aan over. De aanval van HSV werd onmiddellijk gevolgd door een actie van SRC, waarin voor Heddes geen succes was weggelegd. Hij schoot hoog over.
HSV deed het beter. De SRC-verdediging was volledig uit positie gespeeld, toen Robert in plaats van alleen door te gaan, de bal naar rechts plaatste, waar Schouten vrij stond. Niemand belette hem het scoren (0-1). De tweede goal kwam er spoedig erna. G. Ploeger haakte liggend de doorgebroken Robert. Uit diens vrije trap werd het 0-2. Keeper Pesch had er door het uitzicht belemmerende muurtje geen flauwe notie van in welke hoek de bal zou belanden.
Van Raay kreeg een mooie gelegenheid om voor SRC iets terug te doen. J. Ploeger tikte listig naar hem door. Van Raay legde de bal niet goed voor zijn voeten. Resultaat: een half geraakte bal.
Een minuut erna werd een schot van Van Raay knap door de keeper Koppes tot corner verwerkt. Door een verkeerde trap van Schop was N. Wijnker in staat een vlijmscherpe voorzet te geven, die C. Louter voor de snel opduikende Robert onschadelijk kon maken.
In de tweede helft was Zoon (HSV) vervangen door P. Kraakman.
Buiten het gezichtsveld van scheidsrechter A. v. d. Laan maakte N. Meijer hands. A. Ploeger schreeuwde om een penalty. J. Ploeger kreeg een trapje tegen het hoofd door Spaans, tikte de bal uit de vrije trap naar H. Redeker, die onhoudbaar in de linker benedenhoek knalde (1-2). N. Meijer maakte nogmaals hands. Uit de vrije trap schoot A. Ploeger net over. Voorzetten van Russer waren een prooi voor Koppes. Een gelijkmaker bleef er voor SRC in zitten. Uit een trekbal van Van Raay werd door Russer prachtig ingekopt. Opnieuw stond Koppes een treffer in de weg en dat bleef zo.
SRC trad aan zonder de geblesseerde M. v. d. Park. Trainer Van den Heuvel verwacht, dat hij ook de komende wedstrijd niet mee kan spelen. Van der Park heeft een kuitblessure.

Op de foto: SRC-verdediger Cees Louter blokt de bal. Dries Redecker, Henk Commandeur en Jack Ploeger zien het ook.
 
Fotograaf : Niestadt
Rechten :
Collectienaam : Niestadt-fotocollectie
Rubriek : Sport
Subrubriek : Voetbal
Fotomateriaal : Negatief kleinbeeld z/w
Aanvullend kenmerk :
Scan resolutie : 1872 x 1256
Speciale bewerking :
Google Maps :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  


Uitgebreid zoeken
 


Zijper Museum, Schagerweg 97D, 1751 CB Schagerbrug
WWW: http://www.zijpermuseum.nl/
Record aangepast: 04 maart 2018
Informatie: info@zijpermuseum.nl