De Niestadt Beeldbank
 → 
 →  [Database nr. 78166]
 

 
 

 
 
Op alle foto's van de gebroeders Niestadt berusten auteursrechten. Kopiëren en verspreiden
van deze foto's zonder expliciete toestemming van het Zijper Museum is niet toegestaan. Andere (oudere)
Niestadt-foto's zijn rechtenvrij: geldt dat voor deze foto dan is dat hieronder bij Rechten vermeld.

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 78166
 
Titel : Muziekvereniging De Alpenblazers uit Tuitjenhorn
Plaats/dorp : Tuitjenhorn
Adres/locatie : AHOIJ Gebouw
Datering : ca. 1967
Bijzonderheden : Dit is een foto van een optreden van de Alpenblazers in het patronaat, nu AHOI, te Tuitjenhorn onder leiding van dirigent Muus Bakker. Muus Bakker was 30 jaar dirigent van de Alpenblazers en ook van de 'Diatonica's' uit Heerhugowaard. Hij is in 2006 overleden op 85-jarige leeftijd.
De eerste bijeenkomst van de Alpenblazers was op 6 januari 1955. Gert Boerdijk Rein Kruijer en Niek Kruijer waren o.a. de eerste mannen; Gert Boerdijk was de eerste voorzitter. Het is gezien de leden, omstreeks het jaar 1960. Toen waren het echt nog hoofdzakelijk mondharmonica blazers vandaar 'Alpenblazers'. Later kwamen er ook andere instrumenten bij accordeon, drum, gitaar, bas enz. Er was ook een toneelgroep, dansgroep, duo 's, trio's, kwartetten en solisten. Er was heel veel animo voor die vereniging. De groep bestond meestal uit ruim 25 tot wel 40 leden; en dat jaren achtereen. De leden kwamen hoofdzakelijk uit Tuitjenhorn en omgeving. Ook noemenswaardig is het optreden diverse keren in Duitsland dat werd gecombineerd met een uitje. Elk jaar worden er nog steeds uitvoeringen gegeven. Het waren ook in die tijd ook hele families die daar aan mee werkten, Blankendalen, Kuijers en bijvoorbeeld Spaansens-- Piet, Aat, Sam, Jan, Theo, Lia, Coby . Ze bestaan anno 2007 nog steeds doch alleen onder een andere naam. Het heet nu 'In Petto' in verband met de wisseling van instrumenten want er komt geen mondharmonica blazer meer aan te pas.
Het jongetje naast de dirigent is Dick Komen en het 2e meisje naast Dick Komen is Corry Bakker. Vanaf rechts staan Tecla Schilder, Thea Mooij, een mevrouw met een bril en mevrouw Dekker. Boven de mevrouw met bril staat Afra Ligthart. Links in de hoek staat Ben of Hans Wissink.
De muziekuitvoeringen van de Alpenbazers uit Tuitjenhorn en de Diatonica's uit Heerhugowaard-Noord (beide geleid door Muus Bakker), waren jaarlijkse hoogtepunten in talloze dorpen in Noord-Holland.
 
Fotograaf : Niestadt
Rechten :
Collectienaam : Niestadt-fotocollectie
Rubriek : Cultuur/festiviteiten
Subrubriek : Muziekuitvoering
Fotomateriaal : Negatief kleinbeeld z/w
Aanvullend kenmerk : a
Scan resolutie : 1868 x 1256
Speciale bewerking :
Google Maps :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  


Uitgebreid zoeken
 


Zijper Museum, Schagerweg 97D, 1751 CB Schagerbrug
WWW: http://www.zijpermuseum.nl/
Record aangepast: 03 december 2010
Informatie: info@zijpermuseum.nl