[logo Zijper Museum]  

Zoekresultaat:    Grote Sloot-Burgerweg   (in veld: Adres/locatie)     

Homepage ZM Niestadt Beeldbank ZM Zoekresultaat

Aantal gevonden foto's : 1   (uit: 21234)


Uitgebreid zoeken

Klik op foto voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 05783   (0/5783.jpg)
Infrastructuur
Grote Sloot-Burgerweg -- Burgerbrug          
De Burgerweg richting Eenigenburg. Het eerste gedeelte van de egalement is al gedempt. De doorstroming is echter dermate belangrijk, dat er gebruik gemaakt wordt van grote, betonnen buizen om de verbinding met de Grote Sloot in stand te houden.
In het midden de vrachtauto van Piet de Leeuw. Behalve kolenboer, met links zijn opslagruimten, reed hij melk voor De Eensgezindheid. Het huis ernaast werd in drieën bewoond. Respectievelijk door Piet en Guurtje Dekker-Borst, de weduwe Buis en Hendrik Jansen.
Het hoge huis links van de vrachtauto was een bakkerij. Hier hebben o.a. Van Egmond, Schotanus en Jaap Keesman de scepter gezwaaid. Rechts het café van Langedijk met doorrijstal.
Op de voorgrond de oude brug. Toen deze vernieuwd werd en de gemeente geen tijdelijke oversteek voor zwaarder verkeer wilde maken, liet Willem Kramer een paar dekschuiten aanrukken en bouwde zelf een brug rechts van de hier zichtbare brug. Het café was eerst van Jan Visser, Bertus Schilder, Rikus Dekker, Jos Koper, Buisman en Kooij. Waarschijnlijk in de jaren l960. De melkboer heette Dijkstra, die de bus met wit en zwart. De jongen vooraan is Garry Borst.
 


Zijper Museum, Schagerweg 97D, 1751 CB Schagerbrug
WWW: http://www.zijpermuseum.nl/
Laatste wijziging binnen getoonde foto's: 19 januari 2020
Informatie: info@zijpermuseum.nl