Collegebesluit: Zijper Museum naar Oostpaviljoen

OP_ZM2_plusZijpeLogo

Het Zijper Museum in het Oostpaviljoen?

Het College van B&W van de gemeente Schagen is akkoord gegaan met het voorstel van het Zijper Museum bestuur om het museum onder te brengen in het Oostpaviljoen. Het Oostpaviljoen is de aanbouw van het oude gemeentehuis van de gemeente Zijpe aan de Schagerweg in Schagerbrug, vlakbij de huidige locatie van het museum.
In januari wordt het voorstel behandeld in de Commissie Samenleving, waarna het aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd.  Het nieuws over het besluit van het College van B&W is vanaf donderdag 18 december te lezen op de website van Schagen FM. Het wordt hieronder integraal overgenomen (met toestemming):

Zijper Museum blijft in Schagerbrug

SCHAGERBRUG – Het Zijper Museum blijft in Schagerbrug. Het college van Schagen heeft dat deze week besloten.

Het museum kan voor € 135.000,- het oostpaviljoen van het oude gemeentehuis in Schagerbrug kopen. De gemeente draagt € 95.000,- bij voor het aanpassen van het gebouw.

De gemeente had € 280.000,- beschikbaar voor het herhuisvesten van het Zijper Museum. De gekozen oplossing is dus veel voordeliger.

Voor de andere twee opties, bij Ott in Schagerbrug en bij de molen in ‘t Zand, was wel het volledige bedrag nodig.

Binnenkort gaat de gemeente in gesprek met de Dorpsraad van Schagerbrug over de toekomst van het gemeentehuis. Dit proces komt nu ook in een stroomversnelling.

Dit bericht is geplaatst in Huisvesting. Bookmark de permalink.