Eerste vrijwilligersavond in 2015

Op 23 februari hield het Zijper Museum de eerste vrijwilligersavond in 2015.  Drie jubilarissen werden gehuldigd: Piet Paarlberg (15 jaar vrijwilliger), Thea Veuger en Marjan Marees (allebei 10 jaar). Ze werden alle drie bedankt  door voorzitter Geert van Dijk en ontvingen een oorkonde en een mooi boeket, waarbij echtgenoot Jan Veuger de zieke Thea verving.

Huldiging jubilarissen

van links naar rechts: (nu oud-)voorzitter Geert van Dijk, Piet Paarlberg, Marjan Marees en Jan Veuger

Daarna werd Geert van Dijk in het zonnetje door Gonno Leendertse voor zijn verdiensten voor het Zijper Museum gedurende negen jaar voorzitterschap. Al enige tijd geleden had Geert te kennen gegeven te willen stoppen als voorzitter. In de bestuursvergadering van 9 februari was Gonno als zijn opvolger benoemd. Geert werd bedankt voor het vele werk als voorzitter, werk dat hij bovendien combineerde met het organiseren van exposities en het verzorgen van groepsbezoeken. Als dank ontving Geert een boeket en een waardebon.

Voorzitters

Links scheidend voorzitter Geert van Dijk, rechts de nieuwe voorzitter Gonno Leendertse

Na dit officiële deel gaf Bert Siezen een toelichting op de nieuwe expositie “Zijpe in Oorlogstijd & Schatjes van Zolder”. De opening van de expositie voor genodigden vindt plaats op 25 maart, op 29 maart gaat het museum weer open voor publiek.

Bert Siezen

Bert Siezen geeft toelichting op de nieuwe expositie

Het laatste onderdeel van de avond bestond uit een bezoek aan het Oostpaviljoen, het nieuwe onderkomen voor hetmuseum. De vrijwilligers werden rondgeleid door de verschillende ruimtes daar. Aan de hand van de daar opgehangen plattegronden konden ze hun ideeën over de indeling van het gebouw kenbaar maken.

Na deze kennismaking met het Oostpaviljoen werd de avond – in het thuishonk – genoeglijk afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.

Dit bericht is geplaatst in Bestuur, Vrijwilligers. Bookmark de permalink.