Gemeentewapen: de Zijpe [logo Zijper Museum] [logo Geregistreerd Museum]

navigatiebalk

De Musical "Daan"

[Aankondiging Musical Daan Pool]

Door: Maarten Leegwater, Schagen

Het levensverhaal van cabaretier en filmer Daan Pool is sinds 28 februari 2002 te aanschouwen op het toneel. Oud-journalist Maarten Leegwater heeft er een musical over geschreven, die van muziek is voorzien door Iep van Bruggen. Circa dertig spelers, zangers en musici uit heel noordelijk Noord-Holland geven er opvoeringen van, onder regie van Fred Velle en muzikaal begeleid door Piet de Groot en zijn combo.

In deze musical wordt Daan gevolgd vanaf z'n twaalfde jaar, tot aan zijn overlijden. Het leeuwendeel van de titelrol wordt vertolkt door de Alkmaarder René Steens, maar op jongere leeftijd gaan Joey Benard, Koen Sandbrink en Simon de Haan aan hem vooraf. Vrijwel alle facetten van Daan's leven komen aan bod, al ligt het accent op zijn loopbaan als cabaretier. Dus heel veel liedjes uit de oude doos en natuurlijk ook de Westfriese verhalen van Kees naar de Skager Landbouwtentoónstelling. En net als vroeger bij Daan is er veel werk gemaakt van de kostumering, de inrichting van het toneel en de belichting.

[Affiche musical Daan Pool]

Dit seizoen is de musical nog te zien in:

Voor ALLE voorstellingen geldt ook, dat vanaf twee weken voor de speeldatum telefonisch gereserveerd kan worden op nummer 0224 215198, dagelijks tussen 18.00 en 20.00 uur!

[Daan Pool]


Zijper Museum, Schagerweg 97b, 1751 CB Schagerbrug
WWW: http://www.zijpermuseum.nl/
Laatste wijziging: 1 april 2002
Informatie: info@zijpermuseum.nl