Gemeentewapen: de Zijpe [logo Zijper Museum] [logo Geregistreerd Museum]

navigatiebalk
[Homepage ZM] --> [Expositie 2007] --> [De 1000ste bezoeker]

Expositie 2007: de 1000ste bezoeker

De nieuwe expositie "Zuivel uit de Kop" van het Zijper Museum te Schagerbrug die sinds begin februari van dit jaar te bezichtigen is, heeft op zondagmiddag 27 mei de 1000ste bezoeker mogen verwelkomen. De expositie geniet een grote belangstelling van niet alleen Zijpenaren, maar ook van belangstellenden uit de wijde regio.

De 87 jarige mevrouw J. Pauw-Koeman uit Schagen was de gelukkige, zij bezocht het museum samen met haar dochter en haar kleindochter. Al 58 jaar woont zij in Schagen en was daardoor geïnteresseerd in de fotocollectie van de gebroeders Niestadt die permanent in het museum getoond wordt. Vanwege haar agrarische achtergrond in haar geboortedorp Wijdenes was zij om die reden ook zeer nieuwsgierig naar de zuivelexpositie.

Mevrouw Pauw-Koeman gaat niet vaak naar een museum, maar het intieme en de persoonlijke benadering van het Zijper Museum heeft ze als heel positief ervaren. Ze is zeker van plan om volgend jaar de nieuwe expositie te gaan bezoeken.

Uit handen van voorzitter Geert van Dijk ontving zij een boek van de Zijpe, de speciaal voor de zuivelexpositie gemaakte DVD en de huidige jaargang van de Zijper Historie Bladen. De andere bezoekers werden getrakteerd op koffie en thee.

Mevrouw J. Pauw-Koeman: de 1000ste bezoeker van de zuivelexpositie
Een blij verraste mevrouw J. Pauw-Koeman


Zijper Museum, Schagerweg 97b, 1751 CB Schagerbrug
WWW: http://www.zijpermuseum.nl/
Laatste wijziging: 28 mei 2007
Informatie: info@zijpermuseum.nl