Toekomstige expositie

Begin oktober 2019 zal een door de Stichting De Zijper Molens samengestelde gastexpositie  rond het thema Zijper molens van start gaan. Onder het motto “De Zijper Molens Anno 2019” organiseert de stichting dit jaar een fotowedstrijd over de Zijper Molens. Al eeuwen worden de poldermolens vereeuwigd. In de schilderijen uit de Gouden Eeuw en in de selfies van de laatste jaren. De Zijper Molens wil de poldermolen “Anno Nu” laten zien. Iedereen, jong en oud, kan aan de wedstrijd meedoen. 

In de gastexpositie zullen de genomineerde foto’s tentoongesteld worden. Informatie  over een verdere invulling van deze expositie volgt later. 

Over de fotowedstrijd is eerder het volgende persbericht verschenen:

Fotowedstrijd Stichting De Zijper Molens  ‘ANNO 2019’

Stichting De Zijper Molens  organiseert dit jaar een fotowedstrijd over de Zijper Molens. Hartstikke leuk: we krijgen foto’s toegestuurd uit alle hoeken en gaten.

We hebben al een aantal leuke inzendingen binnen gekregen voor de fotowedstrijd ‘De Zijper Molens Anno 2019” . Er zijn zeker nog mensen die denken: o ja, dat wilde ik ook nog doen! Het kan nog: je hebt nog 15 dagen  – t/m 1 oktober  – de tijd om je foto’s door te kijken en het mooiste exemplaar waarop een Zijper Molen staat  te mailen:

Al eeuwen worden de Poldermolens vereeuwigd. Van de schilderijen uit de Gouden Eeuw tot aan de selfies van de laatste jaren. Het bestuur van de Zijper Molens wil de Poldermolen anno Nu laten zien. Daarom organiseert het bestuur een Fotowedstrijd waar iedereen jong en oud aan mee kan doen.

Dit kan je winnen

Doe mee en maak kans dat je  een dag kan mee lopen met de vrijwillige molenaar en jouw foto wordt tentoongesteld op de Zijper Molen dag en in het Zijper museum.

Alles kan, zolang de foto te maken heeft met het thema: De Poldermolen in de Zijpe anno 2019.
We zijn erg benieuwd naar jouw foto van de Zijper Molen, anno 2019!

De spelregels

  • Iedereen kan meedoen. De actie loopt tot 1 oktober 2019
  • Je mag maximaal 1 foto per persoon insturen (vrij van rechten)
  • De jury bestaat uit Klaas Zaal jr (molenaar van de Molen F te Burgerbrug, Bert Janssen oud-bestuurslid en hoffotograaf van de Zijpermolens) en Vera van Vuuren (bestuurslid)
  • De uitslag wordt zondag 20 oktober om 14.00 uur bekend gemaakt op de Zijper Molendag bij de Molen ZuiderG te Sint Maartensbrug.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

De foto kan digitaal worden ingestuurd voor 1 oktober 2019 naar Zijpermolens@gmail.com.

De activiteiten van de Zijper Molendag op 20 oktober 2019 worden georganiseerd bij de Molen Zuider-G, Grote Sloot 103, 1754 JC te Burgerbrug.

Daarnaast zal dan een toelichting worden gegeven op de geschiedenis van de Zijper Molens aan de hand van historische foto’s en wordt een workshop gehouden voor kinderen. Ook zal een selectie van de ingezonden foto’s worden tentoongesteld bij het Zijper museum, Schagerweg 97D, 1751 CB te Schagerbrug.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vera van Vuuren, bestuurslid Stichting Zijper Molens.

Veravanvuuren@hotmail.com

Tel. 06 2224909

www.zijpermolens.nl