Extra zoekmogelijkheden

Door het invullen van het zoekvak ‘Zoeken in menu-pagina’s’ dat bij elke webpagina bovenaan in de strook rechts te zien is worden alleen interne pagina’s doorzocht. Dat zijn pagina’s en nieuwsberichten die via de (sub-)menu’s toegankelijk zijn.

Met behulp van Google kunnen alle webpagina’s en beeldbanken van het Zijper Museum worden doorzocht, ook de pagina’s die op de website stonden voordat die werd heropgebouwd in WordPress. Het zoekvak ‘Google in alle ZM-pagina’s‘ maakt het mogelijk om ook deze oude HTML-pagina’s te doorzoeken.

Zoeken uitsluitend binnen de HTML-pagina’s van het Zijper Museum

Speciaal vanuit de huidige pagina kan exclusief gezocht worden in  de oude HTML-pagina’s en wel:

  • Door gebruik te maken van de uitgebreide index
  • Met behulp van het eigen zoeksysteem* dat gemaakt werd voor deze pagina’s

Toelichting: HTML (oude pagina’s) en WordPress (nieuwe pagina’s).

De via de menu’s en submenu’s zichtbare webpagina’s en berichten op deze website zijn gemaakt in een formaat dat toegepast wordt door Wordpress, een Content Management Systeem dat vanaf 2013 voor de  website wordt gebruikt. Vóór die tijd was de website samengesteld uit HTML-pagina’s. Daarvan is er een beperkt aantal naar WordPress omgezet, maar de overige HTML-pagina’s zijn beschikbaar gebleven en via Google te vinden.  (Hoewel de beeldbanken gebruikmaken van de scripttaal Perl kunnen zij in dit verband ook als HTML-pagina’s worden beschouwd). Een zoekactie op internet, zoals m.b.v. Google, zal dan ook vaak een van deze HTML-pagina’s als treffer opleveren. Zo leidt zoeken naar ‘Geschiedenis van Callantsoog’ tot de HTML-pagina Geschiedenis van Callantsoog.

Met het “Google in alle ZM-pagina’s”-zoekvak in de rechter strook van de startpagina (ook aanwezig op vele andere webpagina’s) is het mogelijk om de HTML-pagina’s PLUS de nieuwe WordPress-pagina’s te doorzoeken. Deze zoekactie heeft hetzelfde effect als wanneer via de internet-browser met Google wordt gezocht.

De bedoeling van de huidige webpagina is om het doorzoeken van alleen de oude HTML-pagina’s op de website mogelijk te maken.

* Dit ‘eigen zoeksysteem’ is voor het Zijper Museum ontwikkeld door Gerard van Nes.