Film van Cees Boontjes opnieuw te zien

Cees Boontjes overhandigt zijn film aan Hans Ratelband

Na de succesvolle vertoning op 10 november 2019 draait het Zijper Museum zondag 9 februari 2020 (13 en 15 uur) opnieuw ‘de film van Cees Boontjes’. Via vrijwilliger Hans Ratelband heeft het museum oud filmmateriaal gekregen van Cees Boontjes, die onder meer furore heeft gemaakt als voetballer. Ratelband heeft de fraaie beelden aangevuld met muziek en mooi fotomateriaal uit de Niestadt-beeldbank.

Wat is er te zien? O.a. beelden van de Haler Waterfeesten, in het verleden hét evenement rond de Schager kermis. En van de steprace van Schagen naar Volendam, ooit ontstaan uit een weddenschap aan de toog van Piet Pann.

Wat wás en niet meer terugkomt, is ook in beeld gevangen. Zoals de afbraak van café De Beurs aan de Markt, nu de plek waar Stiel is gevestigd. En de afbraak van de Nieuwstraat-oude-stijl.

Er is zondag royaal ruimte voor hét kunststukje van toen in het kleine Schagen: de bouw van de Spartahal onder de bezielende leiding van Gert Boontjes, de vader van Cees.

De film is prachtig gedigitaliseerd door Pieter van der Wal van Filmlook Schagen!!

Entreeprijs: vier euro inclusief een bezoek aan het museum. Reserveren is noodzakelijk via info@zijpermuseum.nl. Bij de reservering vermelden of het om de voorstelling van 13.00 of 15.00 uur gaat.

Scroll naar boven
"Zuiderzon - toen en nu" op zondag 8 oktober

Deze bijeenkomst is tot nader order uitgesteld