Geheugen van Nederland vernieuwd

Het Zijper Museum is partner van het Geheugen van Nederland. Al vanaf 2004 maakt een selectie van meer dan 4000 foto’s uit de Niestadt Collectie van ons museum deel uit van het Geheugen van Nederland. Per 27 september is de webstite van het Geheugen vernieuwd, zie het bijgevoegde Persbericht.

Website het Geheugen van Nederland vernieuwd

27 september 2016 – Het Geheugen van Nederland, de grootste beeldbank van Nederlandse musea, bibliotheken en archieven, heeft een fikse opknapbeurt ondergaan.

Bezoek het Geheugen van Nederland.

Wat direct opvalt is de eigentijds vormgegeven homepagina. Maar er is meer. Wij hebben de indeling aangepast en het zoeken verbeterd. U kunt nu gemakkelijker door de verschillende collecties lopen. Niet alleen op uw pc, maar ook op uw tablet en smartphone.

Nederland e.o. in meer dan 800.000 beelden

Het Geheugen van Nederland heeft in een groot landelijk digitaliseringsproject meer dan 800.000 beelden bij elkaar gebracht: schilderijen, tekeningen, foto’s, boeken, beeldhouwwerken, keramiek, postzegels, affiches, krantenknipsels en nog veel meer. Tezamen vertellen ze het boeiende verhaal van Nederland én van de omstreken waarmee wij in de loop der jaren te maken hebben gehad. Van zeventiende-eeuwse kunst tot foto’s van het dagelijks leven anno 1965; van kinderprentenboeken tot landkaarten; van vazen tot de koe die 100.000 kilogram melk gaf (1970).

Juweeltjes uit de databank

Om de vernieuwing te vieren dook KB-collectiespecialist Huibert Crijns in de archieven van het Geheugen van Nederland. In zijn blog (op blog.kb.nl) leest u over de juweeltjes die hij tegenkwam.

Het Geheugen van Nederland is een gezamenlijk project van 92 erfgoedinstellingen en ontwikkeld door de Koninklijke Bibliotheek.

Dit bericht is geplaatst in Niestadt-Collectie. Bookmark de permalink.