Genealogisch spreekuur


Links: Een zogenoemd cirkeldiagram, hier van de schilder Jan Veuger.   
Klik op het diagram voor een grotere versie

Het tv-programma Verborgen Verleden heeft onmiskenbaar bijgedragen aan de huidige populariteit van genealogie (voorouder- of familieonderzoek). Veel van het materiaal uit de archieven is via internet toegankelijk, waardoor dit onderzoek vanaf de eigen pc kan plaatsvinden. Velen zijn dan ook thuis begonnen met de zoektocht naar hun eigen verborgen verleden. Naast vragen als “Wie zijn mijn voorouders?”, “Zit er blauw bloed in de familie?”, “Hebben we een familiewapen?” kan de nieuwsgierigheid ook geprikkeld worden door bestaande kennis over de herkomst (‘Mijn overgrootvader kwam uit de Zijpe’) .

Vaak is de opzet om zelf een stamboom van de familie te maken. Maar waar en hoe begin je en wat als je vastloopt bij een moeilijk terugvindbare voorouder?  Het Zijper Museum heeft in de persoon van Arnold Romeijnders een deskundige in huis die graag helpt bij het beantwoorden van de hierboven genoemde vragen. Op elke laatste maandag van de maand (te beginnen op 28 oktober) is Arnold aanwezig in het museum voor hulp bij familieonderzoek.

De tijden voor dit genealogisch spreekuur zijn: laatste maandag van de maand 12.00 u – 16.00 u.  Een afspraak maken is niet nodig, maar voor bijzondere vragen kan telefonisch vooroverleg handig zijn.  Hiervoor is het nummer 0224-574114 tijdens de openingsuren van het museum beschikbaar.

Voor vragen over onderzoek met betrekking tot families in de Zijpe maakt Arnold gebruik van een uitgebreide (door hem samengestelde) database, behorend bij het programma  GensData Pro. Ook ten aanzien van het gebruik van dit programma kan hij behulpzaam zijn.

Tegen een geringe vergoeding kan Arnold  een stamboom, bijvoorbeeld in de vorm van een cirkeldiagram of een wat uitgebreider boekje, afdrukken. Een voorbeeld van een dergelijk diagram is bij dit bericht opgenomen.

[social_warfare buttons=”Facebook,Twitter,Linkedin,Pinterest”]

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top