Boerderijboeken

De boeken “Oude boerderijen en buitenverblijven langs de Zijper Grootesloot” (deel 1, 2a en 2b) van de auteur Piet Dekker – in het spraakgebruik: de boerderijboeken – zijn in digitale vorm aanwezig. Ze kunnen doorzocht worden met behulp van een bij het Zijper Museum gemaakt zoekscript. Van de gevonden pagina’s wordt de context van de gezochte (en  gevonden) tekst getoond, met daarbij een link naar de desbetreffende pagina’s. Door te klikken op een link wordt een volledige pagina weergegeven.
Zie ook de reacties onderaan deze pagina.

zoeken_dekker

2 Reacties op Boerderijboeken

 1. Zijper Museum schreef:

  Op verzoek van het Zijper Museum heeft de heer Claessen ons zijn publicatie over de familie Zeeman toegestuurd. Deze is hier in te zien. De in de publicatie genoemde huwelijksakte is eveneens in te zien.

 2. Cees Claessen schreef:

  Tijdens mijn genealogisch onderzoek naar de familie Zeeman heb ik kennis gemaakt met de op uw site toegankelijke interessante boerderijboeken van Piet Dekkers. Piet vermoedt dat Cornelis Zeeman twee keer getrouwd is geweest en in 1730 en 1742 een kind gekregen heeft. Dat blijkt toch niet juist te zijn. De Cornelis Zeeman in 1730 moet een andere zijn dan de Cornelis Janszn in 1742. De laatste is namelijk nog vrijgezel als hij in 1736 trouwt.
  De jonkman Cornelis Janszn. en de jonge dochter Jannetie Jansdr. gaan op 07-01-1736 in ondertrouw. Daarna krijgen zij twee kinderen:
  – Neel ~ 03-06-1736 en
  – Jan ~ 09-12-1742
  Dochter Neel is door Piet over het hoofd gezien. Komt wellicht doordat de vader als Cornelis Janszn vermeld staat.
  Van deze twee kinderen is sprake in het bevolkingsonderzoek van 1742.
  Vriendelijke groet,
  Cees Claessen
  Alphen aan den Rijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *