Het zijn de vrijwilligers (die het doen)

Voorzitter Geert van Dijk te midden van de jubilarissen
(Gerard van Nes ontbreekt op deze foto van Fedde de Boo)

Vanuit het idee dat de vrijwilligers rondgeleid konden worden door het Oostpaviljoen, de nieuwe locatie voor het museum, had het bestuur besloten om begin december een vrijwilligersbijeenkomst te houden. Rond die tijd zou het voorstel van B&W – Zijpe wel door de gemeenteraad zijn goedgekeurd en het leek een goed idee om de vrijwilligers bij te praten over de naderende verhuizing en de op te richten Stichting Zijper Museum.

Daarnaast was het de hoogste tijd om de vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten, en daartoe stil te staan bij een aantal jubilarissen.

Donderdag 6 december was het dan zo ver. Er moesten heel wat stoelen worden aangesleept om iedereen een zitplaatsje te geven. Met de meegekomen partners erbij lag de opkomst boven de 25. Na de koffie vertelde voorzitter Geert van Dijk wat er vanaf september 2011 zoal gebeurd was op het gebied van herhuisvesting en verzelfstandiging van het museum. Zijn verhaal eindigde met de verwikkelingen van de laatste maanden, met als het voorlopige eind- dan wel dieptepunt: het niet goedkeuren van het voorstel voor de verhuizing naar het Oostpaviljoen door de gemeenteraad van Zijpe op 27 november.

Daarna richtte Geert zich tot de aanwezige jubilarissen, dat wil zeggen: degenen die dit jaar 10 jaar, 15 jaar, 20 jaar dan wel 25 jaar als vrijwilliger actief waren. Dat is ietwat willekeurig, omdat vrijwilligers met bijvoorbeeld 13 dienstjaren nog even overgeslagen worden, maar die komen later aan de beurt; het bestuur zal voortaan elk jaar aandacht schenken aan de jubilarissen.

Als blijk van waardering kregen Rinie van Nes (10 jaar), Gerard van Nes [afwezig] (10 jaar), Hans Ratelband (10 jaar), Henny Kooij (10 jaar), Jaap Schuijt (15 jaar), Anke van Loo (20 jaar) en Annemies Schenk (25 jaar) allen een oorkonde, een mooi boeket en een presentje. Ze werden allemaal persoonlijk door Geert toegesproken en bedankt voor hun jarenlange inzet.

Ten slotte kreeg Gonno Leendertse een pluim van Fedde de Boo voor ‘diverse bijdragen gedurende het afgelopen jaar’ en uit handen van Anja Weijgertze een prachtig boeket. Met een groepsfoto van de jubilarissen werd het formele gedeelte afgesloten, waarna de diverse hapjes en drankjes nog voor een gezellig vervolg van de avond zorgden.

Dit bericht is geplaatst in Vrijwilligers. Bookmark de permalink.