Hoe oud zijn de weesmeisjes uit Huize van Strijen?

Ga direct naar de vragenlijst

Portretten van ‘de weesmeisjes’

Tot de topstukken van onze collectie behoren de schilderijen van ‘de weesmeisjes’, zoals ze vaak worden aangeduid. Het zijn de meisjesportretten die in 1981 zijn teruggevonden op de zolder van Huize van Strijen. Deze schilderijen heeft Het Zijper Museum in bruikleen gekregen van de beheerstichting Huize van Strijen. Hoewel de beschrijving van de schilderijen vermeldt dat het gaat om de portretten van twee weesmeisjes is dat lang niet zeker; het zou ook kunnen gaan om meisjes uit de familie van de vroegere eigenaren van Huize van Strijen of eerdere woningen op die locatie. 

Help het Zijper Museum een handje: samen schat je beter [de wijsheid van de massa]

Hoe oud zijn de meisjes op de schilderijen? 

Voor de zoektocht naar wie de meisjes zijn is hun geboortejaar van belang. Dat jaar kunnen we achterhalen als we hun leeftijd – op de portretten uit 1664 – zouden kennen. We denken een goede schatting van de leeftijden te kunnen maken als voldoende lezers van deze webpagina ons doorgeven wat naar hun idee de leeftijden zijn van beide meisjes.
De leeftijden kunnen worden ingevuld op het vragenlijstje onderaan deze pagina.   
 

Object nummer 33  Zijper Museum

Object nummer 35 Zijper Museum

 

 

 

 

 

 

 

 

                                      — Klik op een afbeelding voor een vergrote weergave  — 

Zijn het twee verschillende meisjes?

Een andere vraag waarvoor we graag een beroep doen op de lezer van deze pagina is of er wel sprake is van twee verschillende meisjes. Of heeft de schilder tweemaal hetzelfde meisje geportretteerd?
Het antwoord op die vraag kan eveneens worden ingevuld op het vragenlijstje onderaan deze pagina.
Eventuele vragen of opmerkingen met betrekking tot de schilderijen kunnen worden genoteerd in  het tekstvak op het formulier.  


Vragenlijst Meisjes Huize van Strijen

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.