Huidige expositie

Naast de vaste expositie over de geschiedenis van polder De Zijpe en de exposities van de fotocollecties Niestadt en Ter Beziens is in 2019 een tijdelijke expositie te zien van schilderijen van de schilder Jan Veuger.

Vanaf 7 juli 2019 t/m 30 september 2019 is bovendien een gastexpositie te zien, waarin beelden worden getoond van de kunstenares Rini Klaver.   

Rini is geboren en getogen in ’t Zand, een kind van de regio, bekend met alle dorpen. Haar verbondenheid met de Zijpe bracht zij onder meer tot uiting in haar ontwerp van de acht zwanen, het afscheidscadeau aan de Zijper dorpen bij de gemeentelijke fusie eind 2012. Deze Zijper zwaan gaf zij ook een prominente plek in haar ontwerp van het logo van het museum.

Rini begon met schilderen, experimenteerde met andere kunstvormen maar kwam uiteindelijk thuis bij het maken van beelden. Ze vindt inspiratie in de altijd en overal aanwezige vormen, in de lucht, in stenen, in de natuur.

Exposities gaat zij vooral graag aan voor het contact met de bezoekers. Wat zien zij in haar werk, wat doet het met ze, wat raakt het in ze aan. Dat gesprek, die dialoog maakt het exposeren voor haar zo boeiend.

De gastexpositie van Rini Klaver is in de maanden juli, augustus en september te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van het museum.