Infozuil bij Zijper Museum

Sinds 2018 werken elf musea onder de naam Samenwerkende Musea Schagen (SMS) aan gezamenlijke kwaliteitsverbetering, vernieuwing en opleiding van hun vrijwilligers. Het budget dat de gemeente Schagen voor dit doel beschikbaar stelt is de afgelopen jaren onder meer gebruikt voor promotiedoeleinden, de aanschaf van een SMS-vlag en de uitgave van een museumpaspoort.

In 2021 hebben de SMS-musea gekozen voor de collectieve aanschaf van infozuilen waarmee ze hun beeldmateriaal op interactieve wijze aan bezoekers kunnen presenteren. Studioviv uit Warmenhuizen heeft voor de aanschaf van geschikte infozuilen gezorgd en een applicatie gemaakt voor het bekijken van beeldmateriaal en teksten, voor het oplossen van beeldpuzzels of het beantwoorden van vragen in een quiz.

De wijze waarop het materiaal, verdeeld over verschillende categorieën, kan worden getoond is afgestemd op de wensen en mogelijkheden van het desbetreffende museum. De aankleding van een infozuil is dus museumafhankelijk.

Op 11 maart jl. is door Studioviv een infozuil bij het Zijper Museum afgeleverd en geïnstalleerd. Op de foto’s en het filmpje in dit bericht zien we hoe een medewerker van het museum door Dennis van den Berg van Studioviv wordt ingevoerd in de geheimen van de infozuil.

Video afspelen
Aanmelding abonnement Nieuwsberichten

Scroll naar boven
"Zuiderzon - toen en nu" op zondag 8 oktober

Deze bijeenkomst is tot nader order uitgesteld