Krijg je ineens zonnepanelen op je dak…

Onder een stralende zon zijn deze week zonnepanelen geplaatst op het dak van het Zijper Museum. Een knipoog van de weergoden misschien?

Nadat we afgelopen jaren eerst ons nieuwe onderkomen hadden ingericht en daarna een kantoortuin in een heuse hedendaagse expositieruimte hadden omgetoverd, was het tijd voor wat anders. Tijd om een start te maken met duurzaamheidsmaatregelen!

Het museum is een ‘stevige’ stroomverbruiker, ook voor minder zichtbare doeleinden. Zoals bijvoorbeeld de klimaatbeheersing van collectiestukken in opslag. Keuze voor zonne-energie lag dan ook voor de hand.

Een zestal kandidaten is uitgenodigd offerte uit te brengen, waarna de keuze uiteindelijk viel op Sunconnect BV uit Oudkarspel. Deze week hebben zij de overeengekomen 80 panelen geplaatst, waarmee het museum zich -naar verwachting- zelf kan redden.

Deze investering is mede mogelijk gemaakt door steun van Gemeente Schagen uit het al eerder gereserveerde budget voor duurzaamheidsmaatregelen aan sport-, culturele- en kunstgebouwen. Ook onze steun en toeverlaat, de Melchior Stichting, draagt ruimhartig bij in de kosten van de gehele installatie.

Vanzelfsprekend ziet het Zijper Museum de toekomst hiermee zonnig tegemoet!

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top

We zijn weer open !!! Vanaf 13 juni, met een nieuwe gastexpositie: "Willem & Marijke"

Open elke zondag -en maandagmiddag tussen 12.00 u. en 16.30 u. Reserveren is noodzakelijk, bel 06-82772524.