Lezing Bert Siezen over het Noord-Hollands kanaal

Op 23 juni houdt Bert Siezen voor de tweede maal de lezing over het Noord-Hollands kanaal. Gebruik het formulier onderaan deze pagina voor de noodzakelijke  aanmelding. 

Op zondag 26 mei geeft Bert Siezen in het Zijper Museum een lezing met PowerPointpresentatie over de geschiedenis van het Noord-Hollands kanaal. Het kanaal was vroeger een heel belangrijk vaarwater voor zeeschepen om Amsterdam te kunnen bereiken. De toegang naar de haven via de Zuiderzee bij Pampus slibde regelmatig dicht. Bert zal o.a. vertellen over de totstandkoming, de zware werkomstandigheden, de belemmering die het kanaal met zich meebracht voor de bewoners, maar ook wat het Amsterdam heeft gebracht.

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat het Noord-Hollands kanaal  werd geopend, voor het museum aanleiding om het kanaal onderwerp te maken van de wisselexpositie 2024. In de expositie worden op een grote kaart veel bezienswaardigheden getoond, die via een beeldscherm nader worden toegelicht.

In zijn lezing staat Bert meer uitgebreid stil bij deze punten en komen er daarnaast tal van andere interessante wetenswaardigheden aan de orde.


Aanvangstijd 13.00 u.inloop vanaf 12.30 u.
Toegang met koffie/thee; € 5,—

Aanmeldingsformulier lezing Bert Siezen 23 juni

Verplichte aanmelding voor de lezing van Bert Siezen op 23 juni 2024 over het Noord-Hollands kanaal. De toegang bedraagt € 5,-- per persoon, te betalen bij binnenkomst in het Zijper Museum. Vrienden en vrijwilligers van het Zijper Museum hebben 50% korting.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam (voornaam in linker vak, achternaam rechts)*
N.B. Een juist e-mailadres is noodzakelijk is omdat dit adres gebruikt wordt om de aanmelding per mail te bevestigen. Als het bevestigingsmailtje niet binnenkomt (ook niet in de SPAM-box) dan is het adres waarschijnlijk niet correct.
Aantal personen*
Met dit formulier kunnen maximaal 3 personen worden aangemeld.

Loading

Scroll naar boven
"Zuiderzon - toen en nu" op zondag 8 oktober

Deze bijeenkomst is tot nader order uitgesteld