Lezing Molens

Het Zijper Museum organiseert in het kader van zijn 50-jarig bestaan elke maand een activiteit. In de molenmaand mei is dat een lezing over molens. 

Op 24 mei zal Eric Zwijnenberg aan de hand van vele afbeeldingen een lezing houden over molens. Voor de pauze laat hij zien wat voor soorten molens er allemaal in Noord-Holland voorkomen en voorkwamen. Aan bod komen de verschillende types, hun kenmerken en de functies die ze vervulden. Daar zijn uiteraard de watermolens bij, die talrijke meren hebben drooggelegd, en ook een rol speelden na de bedijking van de Zijpe. Het vroegere seinsysteem van Uitwaterende Sluizen waarmee aan molenaars werd duidelijk gemaakt dat ze niet mochten malen, wordt ook toegelicht. Na de pauze gaat Eric dieper in op de bestaande en verdwenen Zijper molens, waarbij oude foto’s van deze molens getoond zullen worden.

Eric Zwijnenberg is bestuurslid van Stichting Zijper Molens, en ook bestuurslid geweest van verschillende andere molenorganisaties. Hij was medeoprichter van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Hij is bovendien eigenaar en molenaar van de Wimmenumermolen in Egmond aan den Hoef. Hij heeft meegewerkt aan diverse publicaties op gebied van molens.

Wanneer:
Woensdag 24 mei, a
anvang lezing: 20.00 uur;  inloop: vanaf 19.30 uur

Entree:
€ 5,00 , incl. koffie/thee

Aanmelden via een mail naar info@zijpermuseum.nl is noodzakelijk.

Voor de banner is, met toestemming van de maakster, gebruikgemaakt van een foto  van Joke Ligthart – Wognum. 

Loading

Scroll naar boven
"Zuiderzon - toen en nu" op zondag 8 oktober

Deze bijeenkomst is tot nader order uitgesteld