Heropening met gastexpositie “Willem & Marijke”

Het Zijper Museum haakt graag in op de voorziene versoepelingen van de Corona-maatregelen en gaat op 13 juni a.s. weer open voor publiek. Bezoekers zijn weer van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de verschillende exposities. Ze kunnen nu kennismaken met de gastexpositie “Willem & Marijke”. In deze nieuwe gastexpositie laten Willem (Bakker) en Marijke (Snik-Commandeur) schilderijen zien die ze de afgelopen jaren hebben gemaakt. Zij zijn beiden al jaren geleden begonnen met schilderen en in hun werk gebruiken ze verschillende materialen en technieken.

Zowel Willem als Marijke woont in Schagerbrug. Ze spelen met deze expositie dus een thuiswedstrijd en hopen dan ook dat veel dorpsgenoten de weg naar het museum weten te vinden. Daarnaast is Willem vrijwilliger bij het Zijper Museum: de expositie zal vast ook veel van zijn collega-vrijwilligers trekken.
In totaal zijn er 30 schilderijen te bewonderen

De gastexpositie “Willem & Marijke” komt in de plaats van “De Hongerwinter”, die in het kader van “75 Jaar Vrijheid” was samengesteld. De wisselexpositie over de Engelandvaarders is ook de komende maanden nog te zien.    

Corona-protocol

Bij de plaatsing van dit nieuwsbericht is nog niet precies duidelijk wat het protocol wordt waaraan musea na heropening moeten voldoen (beperkt aantal bezoekers tegelijk, anderhalve meter afstand, etc.; mogelijk reservering, test-/vaccinatiebewijs):  het Zijper Museum zal dit protocol gaan volgen.   

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top

We zijn weer open !!! Vanaf 13 juni, met een nieuwe gastexpositie: "Willem & Marijke"

Open elke zondag -en maandagmiddag tussen 12.00 u. en 16.30 u. Reserveren is noodzakelijk, bel 06-82772524.