Museumweekend

Bijna 500 musea hebben ter gelegenheid van de 32e editie van het Museumweekend op 6 en 7 april hun deuren wagenwijd open gezet voor het publiek. De musea hebben laten zien hoe verrassend het achter hun deuren kan zijn. Het thema was dit jaar: “Doe een museum”. Het Zijper Museum had ingehaakt op dit thema door dat weekend samen met de Historische Vereniging “De Zijpe” het doen van Stamboomonderzoek onder de aandacht te brengen.

Beide dagen waren de genealogische specialisten Kees Otter, Arnold Romeijnders en Theo Appel aanwezig om belangstellen op weg te helpen bij het doen van stamboomonderzoek, vragen te beantwoorden en om de in het Zijper Museum te gebruiken genealogische programma’s te demonstreren of in te zetten bij specifieke vragen.


Daarbij vormde de database van Arnold Romeijnders met meer dan 40.000 Zijpenaren, toegankelijk via de programma’s GensDataPro en Aldfaer, een krachtig hulpmiddel .

Het weekend was zeer geslaagd: op zaterdag waren er 10 en op zondag liefst 33 bezoekers in het museum. Op beide dagen was het een gezellige drukte en de onderlinge taakverdeling tussen de specialisten verliep prima. Naast de voorzaal (zowel leeshoek als pc-hoek) was ook de filmzaal in gebruik (als spreekkamer).


Op zondag waren ook de gastvrouwen Marga Mars en Marianne de Groot van de partij.

Dit bericht is geplaatst in Genealogie. Bookmark de permalink.