Niestadt in de media

Niestadt-foto: ideale illustratie

De foto’s uit de Niestadt Beeldbank vinden gretig aftrek als illustratie in boeken, tijdschriften en zelfs als achtergrondfoto bij een tv-uitzending. Het Zijper Museum bezit ca. 36 boeken die als bewijsexemplaar voor het gebruik van Niestadt-foto’s zijn ingeschreven. Daarnaast bevat de bibliotheek vele exemplaren die door de auteur privé zijn geschonken. Een recente aanwinst is “Duitse bunkers in de Noordkop” van auteur Paul Dijkstra. 

Uiteenlopende tijdschriften maken gebruik van de foto’s, variërend van een blad voor de filatelist tot een magazine voor de brandweer. Veel foto’s verschijnen in bladen van de historische verenigingen. 

Het blad “De Kakelepost” voor de abonnees van de Historische Vereniging Schagen en omgeving is een vaste afnemer, ook al omdat he blad een tijdlang in een speciale rubriek aandacht heeft geschonken aan Niestadt-foto’s.

In 2020, het herdenkingsjaar van de bevrijding zijn in diverse publicaties, ook op internet, Niestadt-foto’s verband houdend met dit onderwerp opgenomen. 

Vijf jaar eerder is dit eveneens gebeurd en is onder meer in de NOS-uitzending over de Hongerwinter deze bekende Niestadt-foto te zien geweest. 

Klik op de foto om de video te starten
Scroll naar boven