Niestadt, Ter Beziens en Beatles

De komende weken presenteert het Zijper Museum de exposities Foto Niestadt en Ter Beziens met daarin foto’s uit de vaste collectie. Daarnaast is er de gastexpositie The Beatles met objecten uit de privécollectie van Schagerbrugger Paul van Winsum.   

In Foto Niestadt wordt een selectie getoond van foto’s uit de Niestadt Collectie die voor de expositie aanzienlijk zijn opgeknapt. Ter Beziens brengt aan de hand van veel voorbeelden de ontwikkeling van de portretfotografie in beeld. Daarnaast brengt de expositie nooit eerder vertoonde foto’s van de oudste generatie Niestadt. 

Bezoekers kunnen in de expositieruimte foto’s (laten) maken in een ouderwets kostuum en tegen een stijlvolle achtergrond. Leuk ook voor kinderen! Verder zijn er antieke fotoalbums aanwezig. 

Van de Beatles zijn in de gastexpositieruimte diverse foto’s, posters, platenhoezen, spellen  en dergelijke uitgestald. In de filmzaal van het museum worden filmpjes van optreden van de fab four afgespeeld.  

De openingsdagen voor de expositie zijn: 16, 17, 19, 21, 22, 23, 26, 28, 30 december en 2, 4, 6, 7 januari; tijden: 13.00 u. – 16.30 u. Entree is gratis.

Jantina bij de Van Winsums Beatlecollectie

Bert Siezen bij collectie Ter Beziens

De bovenstaande foto’s zijn afkomstig uit het artikel over de expositie van Ed Dekker in de  Schager Courant van 7 december 2017. Foto’s van Mark Moussault. Zie voor het volledige artikel: Artikel Schager Courant (overgenomen met toestemming).

         

Dit bericht is geplaatst in Exposities. Bookmark de permalink.