“Nostalgisch Schagen” trekt veel belangstelling

 

Paasvee_lrLaansloot_lr

 

 

 

 

 

 

“Nostalgisch Schagen”, de nieuwe door Hans Ratelband samengestelde Niestadt-Film bracht op twee zondagen meer dan 200 kijkers naar het Zijper Museum. De film bevat tal van nostalgische beelden: sneeuwpret in het Heerenbosch, het schaatsen op de Laan sloot uit 1939, de Paasvee-tentoonstellingen [1925 t/m 1968], de volksspelen Laan/Gedempte Gracht van 1947. In de 4 voorstellingen is ook een diapresentatie met oude foto’s uit het archief van de fotografen Niestadt over 550 jaar Schager Markt vertoond.

De eerste keer, zondag 15 november, kon de film bijgewoond worden zonder reserveringen. Hierdoor moest een aantal bezoekers soms een tijdje wachten tot de volgende voorstelling begon. Met een kopje koffie erbij bleek dit voor niemand een probleem. In totaal waren er die middag vier voorstellingen.

De grote belangstelling was aanleiding om op zondag 22 november weer drie voorstellingen te plannen, waarvoor wel van tevoren plaatsen moesten worden gereserveerd.

Op beide zondagen wist het publiek, waaronder veel Schagenezen, de film zeer te waarderen. Het zien van de historische beelden bracht veel herinneringen boven. De titel van de film geeft goed weer welk gevoel het zien van de film oproept.

[wonderplugin_gridgallery id=7]

Scroll naar top