Oostpaviljoen ‘binnen’: het werk kan beginnen

img_3173_cropEindelijk was het dan zover: op donderdag 25 februari vond de overdracht plaats van het Oostpaviljoen, de aanbouw van het voormalig gemeentehuis in Schagerbrug, aan de Melchior  Stichting. Op korte termijn zal het Zijper Museum een overeenkomst met de nieuwe eigenaar tekenen voor de huur van dit pand.

Notaris Meegdes van het Zijper Notariskantoor was donderdagmiddag zelf naar het gebouw gekomen waar het museum sinds 1984 gevestigd is om daar de akte van levering te  passeren. Jan Rampen, Tineke Schilder en Henny Kooij (het bestuur van de Melchior Stichting) ondertekenden de akte als koper. De notaris tekende bij volmacht voor de verkopende partij, de gemeente Schagen. Van het Zijper Museum waren Gonno Leendertse, Piet Glas, Geert van Dijk en Marjan Marees aanwezig om de formele bekroning van een jarenlange strijd voor een passend onderkomen mee te maken. Over deze strijd valt in de categorie Huisvesting van de Nieuwsberichten het nodige te lezen: met het huidige bericht zijn dat er liefst 42, het eerste bericht dateert van september 2011.

Al meteen vanaf  morgen, 26 februari, gaan vrijwilligers van het museum aan de slag. De ruimten voor de toekomstige depots worden schoongemaakt, de in de depots te gebruiken stellingkasten worden geplaatst en de bestaande vloerbedekking wordt waar nodig hersteld of vervangen. Snel daarna zal kantoorruimte worden schoongemaakt en zal de kantoorinventaris worden verhuisd. Kortom: de komende weken zal er hard gewerkt gaan worden.

Voor de vele werkzaamheden kunnen nog wel wat extra handen worden gebruikt, met name voor de verhuizing en voor onze ‘tuin’. Ook gastvrouwen en -heren zijn van harte welkom.
Interesse: bel Marjan Marees op 06-20037530. 

De afgelopen dagen heeft beveiligingsbureau Chubb Varel het alarmsysteem geïnstalleerd. Onze eigen bouwcommissie is druk in de weer geweest met de voorbereidingen voor het plaatsen van een lift. Daarnaast heeft de inrichtingscommissie zich de afgelopen maanden beziggehouden met de opzet van de vaste opstelling in de expositieruimte.

Foto’s van de notariële overdracht (door te klikken op een foto start de diashow)

Bovenstaande afbeeldingen zijn uitsneden, in de diashow zijn meerdere personen zichtbaar.
De gegeven afkortingen horen bij de weergave in de diashow!
NM: Notaris Meegdes MM: Marjan Marees TS: Tineke Schilder JR: Jan Rampen  HK: Henny Kooij
GD: Geert van Dijk PG: Piet Glas ; andere kant tafel

Foto’s Gonno Leendertse

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Huisvesting, Oostpaviljoen. Bookmark de permalink.