Open met twee nieuwe exposities

WEER OPEN

Het heeft lang geduurd voordat de Coronamaatregelen versoepeld konden worden en musea hun deuren weer konden openen voor publiek. Het Zijper Museum heeft de heropening daarna wat uitgesteld zodat het bezoekers gelijk een tweetal nieuwe exposities kon voorschotelen. Vanaf 13 februari zijn deze exposities op de openingsdagen van het museum, op zondag en maandag, en bij groepsbezoeken te zien. 

WISSELEXPOSITIE "JA, IK WIL!"

De wisselexpositie “Ja, ik wil!” gaat over het thema trouwen. De expositie laat met voorwerpen en foto’s zien hoe de gebruiken rondom het huwelijk door de jaren heen zijn veranderd. 

Bij de inrichting van de expositie zijn er opnames gemaakt en interviews afgenomen voor NH-Nieuws door verslaggever Matthijs Gemmink. Door te klikken op de hieronder opgenomen afbeelding verschijnt – op een aparte pagina – het door Matthijs gemaakte artikel waar ook het filmpje kan worden gestart.

GASTEXPOSITIE VAN HANS KLEINSMAN

Tegelijk met “Ja, ik wil!” gaat een gastexpositie van start met daarin werk van  de grafisch kunstenaar Hans Kleinsman uit Schagerbrug, die met zijn litho’s landelijk naam heeft gemaakt. Een aantal van zijn litho’s is op deze expositie te zien.  

Joop Luten van Noordkop Centraal maakte vóór het van start gaan van de expositie een interview met Hans. Het leverde een interessant filmpje op, dat door een klik op tweede afbeelding hieronder afgespeeld kan worden. Camerawerk en montage zijn eveneens van de hand van Joop Luten. Het originele artikel is te zien op Noordkop Centraal.

Scroll naar boven
"Zuiderzon - toen en nu" op zondag 8 oktober

Deze bijeenkomst is tot nader order uitgesteld