Openingsuren en voorwaarden voor bezoekers vanwege Corona

Vanaf 13 juni open op zondag en maandag (12.00 – 16.30): vooraf reserveren via 06-82772524.

Het Zijper Museum is vanaf zondag  13 juni 2021 onder voorwaarden toegankelijk voor bezoekers. De veiligheid van de bezoekers en van de eigen vrijwilligers staat voorop. Om die reden zijn dan ook de voorzorgsmaatregelen genomen zoals die zijn vastgelegd in het “Protocol voor veilige en verantwoorden heropening van musea” (conform de richtlijnen van RIVM).

Het museum is  op zondag- en maandagmiddag geopend van 12.00 u. – 16.30 u. Bezoekers moeten telefonisch reserveren via 06-82772524 en worden ingedeeld in een van de drie tijdslots 12.00 u.-13.30 u, 13.30 u.-15.00 u. of 15.00 u.-16.30 u. Reserveren kan tot 20.00 u. op zaterdag  (bij een bezoek op zondag)  of tot 20.00 u. op zondag (bij een bezoek op maandag). Reserveren voor verder in de toekomst gelegen datums kan altijd.

Het dragen van een  mondkapje is verplicht: bezoekers moeten zelf voor een mondkapje zorgen, het museum verstrekt deze niet.

Voor een bezoek aan het museum gelden vooralsnog de volgende voorwaarden:

Voorwaarden

• Blijf thuis als je je ziek voelt, d.w.z. bij koorts, hoest en ademhalingsproblemen
  • Bij de reservering wordt naar eventuele gezondheidsklachten geïnformeerd.
  • Volg de adviezen en aanwijzingen m.b.t. het Corona-virus in het museum, inclusief de verplichte anderhalve meter onderlinge afstand.
  • Bij binnenkomst krijgen bezoekers handschoenen uitgereikt met het oog op de bediening van de aanraakschermen. De handschoenen moeten bij het verlaten van het museum worden gedeponeerd in een daarvoor opgestelde bak
  • Per tijdslot worden maximaal 12 bezoekers in het museum toegelaten. In principe zorgt het museum bij de reservering voor een toewijzing van een tijdslot.
  • Gereserveerde kaartjes worden in het museum afgerekend. Betalingen  kunnen uitsluitend gedaan worden m.b.v. een pinpas!
  • De bibliotheek en de zoek-pc’s kunnen niet worden gebruikt
  • Er zijn geen koffie/thee-voorzieningen. Bij het weggaan biedt het museum je een gratis verlaat-kopje-koffie/thee aan (voor buiten).

Met deze maatregelen volgt het museum het Corona-protocol voor musea. Dit protocol zal wellicht op korte termijn worden aangepast. Zodra de nieuwe richtlijnen  bekend zijn zal hierover op de website (onder meer op deze pagina) worden bericht.

Vragen naar aanleiding van het bovenstaande kunnen worden gesteld via het contactformulier of via een e-mail naar info@zijpermuseum.nl

Scroll naar top

We zijn weer open !!! Vanaf 13 juni, met een nieuwe gastexpositie: "Willem & Marijke"

Open elke zondag -en maandagmiddag tussen 12.00 u. en 16.30 u. Reserveren is noodzakelijk, bel 06-82772524.