Paspoort voor Museumbezoeker

Presentatie Museumpaspoort SMS

Foto links: Vertegenwoordigers van de samenwerkende musea en wethouder Joke Kruit tonen het Museumpaspoort. Foto gemaakt door Ab Strampel van Museum Tante Jaantje

Op 26 februari is in het gemeentehuis van de gemeente Schagen het Museumpaspoort geïntroduceerd. Wethouder Joke Kruit kreeg het eerste exemplaar uitgereikt door het bestuur van de SMS.

Met het door kunstenaar Rutger Jan Bredewold ontworpen paspoort wil de SMS het bezoek aan de elf deelnemende musea stimuleren. Een bezoek aan een museum levert een stempel op. Houders van een paspoort met daarin elf stempels komen in aanmerking voor een prijs.   


Waar verkrijgbaar?
Het Museumpaspoort is gratis verkrijgbaar in elk van de volgende SMS-musea in de gemeente Schagen: Vreeburg, Slag aan de Somme, Automuseum en Regionaal museum ’40-’45 (Schagen), Juttersmuseum en Museumboerderij Tante Jaantje (Callantsoog), museum Historisch Harenkarspel (Tuitjenhorn), museum Eenigenburg, Zijper Museum (Schagerbrug), Korenmolen De Hoop (’t Zand) en het Molenhuijs (Waarland). 

Scholieren kunnen het paspoort op school verkrijgen. 

Afstempelen voor een prijs
Bij elk van de deelnemende musea kan de bezoeker in zijn paspoort een stempel van het bezochte museum laten plaatsen. Degenen die vóór 30 september 2021 alle elf musea hebben bezocht en daarmee elf stempels hebben verzameld dingen mee naar een prijs, een VVV-bon ter waarde van 100 €.      

Paspoort bij het Zijper Museum
Bezoekers van het Zijper Museum kunnen het nieuwe Museumpaspoort van de Samenwerkende Musea Schagen (SMS) vanaf 1 maart aan de balie ophalen.

Degenen die een paspoort hebben kunnen daarin door een van de dienstdoende toezichthouders het stempel van het Zijper Museum laten plaatsen. 

Scroll naar boven
"Zuiderzon - toen en nu" op zondag 8 oktober

Deze bijeenkomst is tot nader order uitgesteld