Rotary schenkt groot projectiescherm voor filmvoorstellingen

De ene voorzitter dankt de andere: links Gonno Leendertse van het Zijper Museum, rechts Erik Jan Repko van Rotary Club Schagen. Foto: Marjan Marees

Eind januari is een verzoek ingediend bij de Rotary Club Schagen of die een groot projectiescherm aan het museum zou willen schenken. Het verzoek werd voortvarend afgehandeld: begin april kwam een van de leden van de Rotary het scherm persoonlijk bezorgen bij het museum. Enkele van de vrijwilligers van het museum hebben daarna voor de montage van het scherm gezorgd en zaterdag 22 april kon het in gebruik worden genomen. Rotary-voorzitter Erik Jan Repko stond om 12.00 u. aan de knoppen van de afstandsbediening om het nieuwe scherm uit het plafondframe te laten zakken.

v.l.n.r. Gonno Leendertse, Annemarie van Loo-Mulder, Piet Morsch (Zijper Museum) en Erik Jan Repko (Rotary Club). Foto: Marjan Marees

 
Met het vertonen van een dia – waarop een dankwoord van het Zijper Museum – werd het scherm officieel in gebruik genomen. Van het museumbestuur waren Annemarie van Loo-Mulder, Marjan Marees, Gonno Leendertse en Piet Morsch getuige van deze korte ‘doopplechtigheid’.

In het kader van de expositie “Van bol tot bloem”zal het scherm gebruikt worden voor het vertonen van een aantal films over de bollenteelt.  Deze expositie is te bezichtigen in de weekends van 22&23 april, 29&30 april en op 5,6 en 7 mei. Op 7 mei wordt bovendien de film “Schagen in Oorlogstijd” gedraaid.

Bezoekers van de film “Schagen in Oorlogstijd“, die op 7 mei wordt gedraaid, kunnen bij die gelegenheid kennismaken met de meer dan 3 meter brede aanwinst.
Foto van Marjan Marees, bewerkt door Gonno Leendertse

Voor de leden van Rotary Club Schagen organiseert het museum binnenkort een speciale filmvoorstelling.

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top